Myrmobbaren - min recension



Myrmobbaren (The Ant Bully) är en animerad barnfilm från 2006. Filmen handlar om Lucas som är en mobbad pojke och han tar ut all sin frustration på myrstacken som bor på hans gräsmatta. Myrorna kallar Lucas för förgöraren och nu har myrornas trollkarl gjort en dryck som kryper Lucas till myrstorlek. Lucas förs in i myrstacken och blir dömd av myrdrottningen att aldrig bli sin fulla storlek igen innan han lär sig att vara en myra. Nu börjar Lucas tuffa uppgift och samtidigt är utrotaren påväg dit och honom måste Lucas stoppa för att rädda sina nya vänner.

Blev positivt överraskad av denna, den var bättre än vad jag trodde. För när man tittade på fodralet och läste på baksdan av dvd:n så tänkte jag att den inte skulle vara något vidare, men jag hade fel. Handlingen är en blandning av nytänk och inspirerad av filmer som Antz och Ett småkryps liv. Animeringen är helt okej, passar till denna typen av film. Den når inte upp till en fyra, men är absolut en trea, en skön animerad film att se när man redan sett den animerade "klassikerna".




Baader Meinhof komplex - min recension



Baader Meinhof Komplex är en thrillen/drama från 2008 regisserad av Uli Edel. Filmen utspelar sig i Tyskland kring vänster extremisterna RAF som bl.a. stred emot USA:s krig i Vietnam och för Palestinas självständighet. Filmen kretsar krig den tyska jounalisten Ulrike Meinhof som går med i RAF och RAF:s ledare Anders Baader. Man får följa dem och dess anhängare genom de aktioner de genomför och tills deras död. Man får se hur de fängslas och hur de från isidan får se hur andra och tredje generationen av RAF växer fram.

Tycker att filmen är bra gjord och snyggt genomförd. De har hittat bra skådespelare och framför handlingen på ett bra, men kanske lite glorifierande sätt. Personligen är jag inte direkt insatt i detta ämne, och är inte heller speciellt intresserad av det, vilket gör att filmen inte träffar mig in i hjärtat. Som sagts tidigare så är den bra och snyggt framförd och man tycker den är spännande genom hela de dryga 2 timmarna och i mina ögon är den värd en trea.

Betyg: 3 av 5




Watchmen - min recension



Watchmen är en superhjälteaction från 2009. I denna ser vi vår svenska nya stjärna Malin Åkerman, Patrick Wilson och Jeffery Dean Morgan bl.a. Filmen handlar om ett gäng gammla superhjältar och de återsamlas igen efter att någon börjar mörda en efter en av dem. Kriget ligger i luften mellan USA och Sovjet, deras vapen hotar att ödelägga hela jorden, någon måste ingripa och skapa fred.

Tycker att denna var helt okej, det kändes inte som att man satt framför tv:n i 2 tim och 30 min, utan det fanns en spänning nästan genom hela filmen. Handlingen i sig är okej, den är inte jättebra eller intressant, men den fungerar. Skådespelarna var också helt okej, inget anmärkningsvärt direkt, utan bara bra. Sexscenen med Åkerman och Wilson känns alldeles för onödig och överflödig, hade absolut inget med handlingen att göra. För mig når inte filmen upp till en fyra, men den känns som en trea även fast filmen inte direkt är minnesvärd.

Betyg: 3 av 5




Howard the Duck - min recension



Howard the Duck är en komedi från 1986. Filmen handlar om ankan Howard som kommer till jorden, från sin ankvärld, med hjälp av en laserstråle. Han möter rocksångerskan Beverly och de blir vänner. Nu skallBeverly hjälpa Howard hem till sin värld igen om tar hjälp av ultranörden Phil (Tim Robbins). Inget går som planerat och när de skall aktivera laserstrålen igenom så kommer en överherre från en demonvärld ned till jorden för att förinta den. Nu måste Howard rädda jorden.

Denna filmen har inte fått bra omdöme, och 4.0 på imdb, vilket är riktigt dåligt, men jag tycker att den är sådär 80-tals värdelös/rolig. Jag skrattar flera gånger även fast filmen egentligen är kass och töntig. Kan tänka mig att många finner dena filmen värdelös och jag tror att man måste uppskatta denna humorn och denna typ av film för att den skall kännas meningsfull att se. Jag ger den en trea, men det är en svag sådan.

Betyg: 3 av 5




Eldflugornas grav - min recension



Eldflugornas grav är en anime från 1988. Filmen utspelar sig i slutet av andra världskriget i Japan. Filmen är en döende pojkes berättelse om hans liv. Pojken och hans lillasyster blir föräldrarlösa och försöker att överleva. De bor hos en tant, men där är de egentligen inte välkomma så de flyttar in i en grotta. De har pengar, men pengar är värdelösa i detta skedet och de har ingen mat. Det går sakta men säkert utför och de drabbas av svält. Tillsist dör hans lillasyster och han står ensam i världen, de förenas senare i döden.

Detta är nog den sorligaste och mest gripande animen jag har sett. Handlingen är så sorlig att det hugger i hjärtat, man kan inget annat än att känna medlidande med pojken och hans syster. Den är riktigt välskrivet och bra animerat. Måste säga att filmen är inte bara sorlig och det är inte bara misär, den är också otroligt vacker och glad. Den lilla flickans skratt är underbart. Denna rekommenderas verkligen om man vill se en kvalitets anime. För mig är den på snudden till en femma.

Betyg: 4 av 5




Valkyria - min recension



Valkyria är ett krigsdrama/thriller från 2008 regisserad av Bryan Singer. I huvudrollen som Stauffenberg ser vi Tom Cruise. I andra viktiga roller ser vi Kenneth Branagh, Bill Nighy, Tom Wilkinson bl.a. Filmen handlar om ddet sista attentatet som gjordes mot Hitler av hans egna innan han förlorade makten. Stauffenberg är en av de viktigaste spelarna för attentatet som genomfördes genom att placera ut en bomb i ett konferensrum där Hitler och andra högt uppsatta nazister befann sig. Alla tror att Hitler är död och börjar genomföra operation Valkyria för att ta makten och kontrollen över Tyskland. Attentatet misslyckas och hela operationen går i stöpet.

Blev imponerad av denna, trodde inte att det skulle vara en speciell film, utan en amerikans filmatisering av natzityskland, och det är det ju iof också med den är gjord på ett snyggt sätt. Det finns en spänning i filmen som jag saknar i många andra natzifilmer, man sitter på nålar genom delen av filmen även fast man vet hur den kommer att sluta, och det tycker jag är ett väldigt stort plus. Sen så är jag en av dem som tycker att sådana här filmer skall vara på tyska, inte engelska, det förstör själva filmens stämning. Om den hade varit på tyska så skulle jag ge den en fyra med en gång, men nu när den är på engelska så får den en trea plus. Den är sevärd.

Betyg: 3 av 5




En långvarig förlovning - min recension



En långvarig förlovning är ett krigsdrama från 2004, regisserad av Jean-Pierre Jeunet. Huvudrollen Mathilde spelas av Audrey Tautou. Filmen handlar om fem franska soldater som döms inför krigsrätt för att ha självstympat sig. De döms till att lämas ute i Ingensmansland mellan de franska och tyska skyttegravarna. De är dömda till döden. Unga tjejen Mathilde får hem besked att hennes fästman var en av de fem som dödades, men hon tror inte på det för hon kan inte känna att han är död. Nu börjar Mathilde sin egen undersökning om vad som egentligen hände med hennes fästman och de fyra andra soldaterna.

Jag tycker om Jeunets andra filmen och man kan tydligt se hans touch även på denna filmen, hans foto och lite konstiga dialoger finns där, men ändå berör inte filmen mig. Jag kan inte känna någon sympati med Mathilde eller med någon av soldaterna, jag bara tittar med känner inget kan man säga. Filmen är dock en visuell upplevelse för ögat och man drunknar i fotots skönhet. Handlingen i sig är spännande och bra, man vet nästan aldrig vad som kommer hända, och det är några väl planerade twister. Tautou gör en bra rollprestation, men inget minnesvärt. Jag måste säga att jag är lite besviken på denna, har hört så mycket bra om den som jag personligen itne tycker att den lever upp till. Ett sammanlagt poäng för filmen får tyvärr endast bli en trea.

Betyg: 3 av 5




Wallander: One step behind - min recension



One step behind är film nummer 3 i den brittiska Wallander filmserien. Denna handlar om Wallanders poliskollega, Kalle, som blir mördad. När de undersöker mordet så hittar de foton och info om att Kalle bedrev en egen polisundersökning och en grupp unga människor som hade partyn där de klädde upp/ut sig i 1800-tals kläder. Vem är det som har mördat Kalle, och var befinner sig människorna som brukade ha maskeradpartyn?

Tycker att denna vad en ok Wallander, den är bättre än filmen innan, Firewall. Det är en spännande handling och man vet inte riktigt vem mördaren är förräns i slutet av filmen och varför han mördar. Wallander i sig är lika blödig som vanligt, han gråter nog minst 3 ggr i denna filmen. Tycker dock inte att denna når ända upp till en trea, så det blir en tvåa.

Betyg: 2 av 5




Nyckeln till frihet - min recension



Nyckeln till frihet är ett drama från 1994. Filmen ligger som nummer 1 på imdb:toppen. Filmen handlar om Andy (Tim Robbins) som döms till två livstidsfängelsestraff för mordet på sin fru och hennes älskare, men han är oskyldig. Hela filmen handlar mer eller mindre om hans fängelsevistelse och om hans relationer med de andra fångarna. Andy var på utsidan vd för en bank, och detta visar sig nyttigt innanför murarna. Han börjar hjälpa vakterna och de andra fångarna med deras ekonomiska situationer. Det slutar med att han hjälper fängelse direktören med att förskingra pengar. Andy får en nära relation med Red (Morgan Freeman) som även han sitter inne för mord. Mycket av storyn handlar om deras vänskap. När Andy en dag kommer på att direktören aldrig kommer släppa ut honom så är det dags att genomföra rymningen.

Detta är nog den 3:e lr 4:e gången jag ser denna, kändes att det var dags nu igen, och jag kan tänka mig att väldigt många redan har sett den. Jag tycker att denna är en bra film som tillhör klassikerna, dock är det inget mästerverk i mina ögon. Det är en film som når ut till stor del av publiken, den är väldigt bred, plus att den inte visar så mycket våld. Men enligt mig finns de bättre filmer, men de är oftast snävare och därför har inte så många sett dem eller ser det speciella med dem. Tillbaka till Nyckeln till frihet. Jag diggar den, och har du inte sett den, så skall du absolut göra det, även fast det kan kännas jobbigt att se en 2 tim 20 mins film, det är värt tiden. Robbins och Freeman är grymma i sina roller, speciellt Freeman. Tummen upp till denna! :)

Betyg: 4 av 5




Babylon A.D. - min recension



Babylon A.D. är ett action/äventyr från 2008. I huvudrollen som Toorop ser vi Vin Diesel. Filmen utspelar sig någon gång i framtiden och legoknekten Toorop tar sig an ett uppdrag som går ut på att smuggla en tjej, Aurora, in till Amerika från Central Asien. Aurora har hela sitt liv bott i ett gömt kloster, nu är det Toorops uppdrag att hjälpa henne och hennes övervakare, syster Rebecka, att ta sig hela vägen till Amerika genom diverse svårigheter. Resan går bl.a. genom Kazakstan, Antarktis och Kanada, med bil, tåg, u-båt, scoter och flyg. Vem är egentligen Aurora och vem vill ha henne?

Denna var inte så kass som jag trodde att den skulle vara, för enligt mig så är inte majoriteten av Diesels filmer något att ha, dock är denna inget mästerverk, men den har sina stunder. Handlingen i sig är hyfsat spännande, men ibland är det för mycket rappmusik och pumpade muskler, men det hör ju iof ihop med Diesel. Tycker att filmen spårade ut lite på slutet och det var rätt långdragen, efter 1 timme så hade det egentligen inte hänt så mycket och det kändes som om man sett på filmen i 2 timmar. Babylon A.D. når inte riktigt upp till en trea, men är inte så dålig som en etta heller, en tvåa får det bli.

Betyg: 2 av 5




Surf's up - min recension



Surf's up är en animerad familjefilm från 2007. Filmen handlar om en ung pingvin från antarktis vid namn Cody. Hans idol i livet är surfar kungen Big Z, som tyvärr gick bort för tio årsedan. Nu vill Cody ställa upp i minnestävligen för Big Z. När han kommer till tävlingen så visar det sig att han inte är tillräckligt bra och är med om en olycka och hamnar hos pingvingen Geek. Mellan dem byggs det upp en vänskap, och Geek har en stor hemlighet. Kommer Cody att kunna vinna den stora tävlingen i slutändan?

Denna var faktiskt riktigt bra, blev imponerad. Animationen är skitsnygg, det känns nästan som en "vanlig" film. Det märks att det lagt tid på att animerad vattnet och vågorna. Sen så är filmen "inspelad" så att det skall kännas som om man gör en dokumentär om Cody och tävlingen, vilket är riktigt coolt och annorlunda. Ett helt nytt sätt att göra en animerad familijefilm. Denna får helt klart en fyra. Notera: såg den på engelska.

Betyg: 4 av 5




Wild at heart - min recension



Wild at heart är en drama/thriller från 1990 av David Lynch. I huvudrollen som Sailor ser vi Nicolas Cage, som Lula, Laura Dern. I andra överiga roller ser vi bl.a. Williem Dafoe och Isabella Rossellini. Filmen handlar om ett par som är förälskade, Sailor och Lula. Lulas mamma hatar Sailor och vill se honom död, dels för han vet hemligheter om henne. Sailor åker in på kåken i två år för att ha dödat en hyrd lönnmördare. När han kommer ut drar han och Lula runt i Usa. Tätt i hälarna finns Lulas mammas hyra mördare som skall göra slut på Sailor.

David Lynch är en underbar regissör, och de är han även i denna, men filmen berör inte lika mycket som Lost highway och Elefantmannen. Filmen är bra och twistat á la Lynch, dock inte lika twistad som Lost higway. Cage är grym i sin roll och jag önskar att han fortfarande var så ung för då var han både snygg och en bättre skådespelare än vad han är nu. I filmen dras det flera paralleller till Trollkarlen från Oz, vilket jag tycker är riktigt snygg gjort och rolig, det finns faktiskt en hel del humor i den. För mig tycker jag att denna är en blandning av Bonnie & Clyde, True romance och Natural born killers. Den når inte riktigt upp till en fyra om man ser på filmen som helhet, så det blir en trea.

Betyg: 3 av 5




Push - min recension



Push är en sci-fi/thriller från 2008. Filmen handlar om människor som har speciella förmågor, vissa kan se in i framtiden, andra kan få saker att röra sig med hjärnan, andra kan byta skepnader osv. Ett amerikanskt statligt organ, Divisionen, gör experiment på dessa människor för att bygga den ultimata armén med hjälp av en drog. Endast ett testobjekt överlever drogen, Kira, men hon rymmer och stjäl drogen, nu måste Divisionen få tag på henne. Samtidigt söker Cassie (Dakota Fanning) upp Nick (Chris Evans) för hon har sett in i framtiden och de båda måste få tag i drogen och störta Divisionen. Nu börjar äventyret, kommer de att kunna ändra framtiden så att de kan störta Divisionen?

Blev faktiskt rätt förvånad över att filmen var så bra som den var. Det känns som om det har lagts ned både tid och pengar på att göra den. Emellan åt är handlingen lite trög, men det gör inte så mycket för då hade det vara varit action hela tiden. Filmen är spännande och man vet inte exakt vad som kommer att hända i varje scen, vilket är skönt, men visst man visst ju ungefär hur filmen skulle sluta, men det gör inte så mycket. Jag tycker att denna var helt okej för att vara en sådan här typ av film. Helt klart godkänd.

Betyg: 3 av 5




Breakfast with Scot - min recension



Breakfast with Scot är en drama/komedi från 2007. Filmen handlar om paret Sam och Eric som motvilligt måste ta hand om pojken Scot tills de hittar hans styvfader, Billy, Sams bror. Scot mamma har nämligen dött. Scot visar sig vara lite annorlunda än de andra killarna, han tycker nämligen om musikaler, julsånger och smink. Nu börjar en dramatisk omvandling för Eric som är ett gammalt hockeyproffs och arbetar som host för ett sportprogram, ingen vet att han är gay. Samtidigt försöker Scot ändra sig för att leva upp till Erics förväntningar. När äntligen Billy kommer för att hämta Scot så vill inte Sam och Eric att han skall åka.

Denna är en småmysig drama/komedi. Man blir glad när man ser den. Det finns flera scener som är roliga, dock känns Scot lite överdriven ibland, men det är rätt charmigt. Det är en bra handling som tar upp svårigheter med att vara annorlunda och att vara gay i ett hetrosexuellt samhället. Jag tycket mycket om filmen, men den når inte riktigt upp till en fyra, men helt klart en trea.

Betyg: 3 av 5




Max Payne - min recension



Max Payne är en action från 2008. Filmen bygger från början på ett spel, och Max Payne spelas av Mark Wahlberg. Filmen handlar om Max som är polis och har drabbats av något fruktansvärt för fem årsedan, hans fru och lille son blev mördade. Nu så har han äntligen fått upp ett nytt spår för att hitta mördarna. Max upptäcker att alla de inblandade har tatueringar som er ut som vingar. Vad betyder detta? Vem är det egentligen som ligger bakom morden? Kan han lite på de som fortfarande står honom nära?

Tycker att denna är en förutsägbar action, man vet efter ett tag vilka de onda är och ungefär vad som kommer hända. Effekterna är stundtals coola, men de känns lite för mycket som effekter, de smälter inte riktigt in med filmens verklighet. På många ställen känns det som om man tittar på ett tv:spel och inte en film. Wahlbergs prestation var väl godkänd, men han är inte en av mina favorit skådespelare så jag hade inte så stora förhoppningar. Detta är en film som man kommer att glömma att man sett efter ett tag. Det blir bara en tvåa.

Betyg: 2 av 5




Baby Mama - min recension



Baby Mama är en komedi från 2008.  I denna ser vi flera kända personer som Tina Fey, Amy Poehler, Greg Kinnear, Sigourney Weaver och Steve Martin. Filmen handlar om Kate (Fey) som är en 37 årig affärskvinna som är vice vd på ett företag och är singel. Hon vill nu ha barn men får reda på att hon har en på miljonen att kunna bli gravid. Då börjar hon kolla upp adoption, och när det inte går, surrogatmamma. Hon träffar Angie (Poehler) som skall bli Kates surrogatmamma. Angie flyttar ihop med Kate för att hjälpa henne genom graviditeten, men det inte Kate vet är att Angie inte är gravid, eller iaf inte med Kates barn...

Denna var faktiskt en hyfsat rolig komedi. Vissa scener får en att skratta högt medans vissa drar man knappt på kindmusklerna. Men så är det ju med komedier idag. Fey och Poehler är riktigt bra tillsammans, agerar trovärdigt. Handlingen i sig är rätt kul och känns något orginell. För mig fungerar filmen, men kan tänka mig att många tycker den är skit, men jag ger den ändå en trea, eller en trea minus.

Betyg: 3 av 5





Anamorph - min recension



Anamorph är en thriller från 2007. I huvudrollen som Stan ser vi Willem Dafoe, och som hans poliskollega, Scott Speedman. Filmen handlar om Stan som löste seriemord av Uncle Eddie för fem år sedan. Men fick han verkligen den som var skyldig? Nu börjar det dyka upp mord som liknar de Uncle Eddie begick, morden är konstverk. Med varje mord så finns det gömda gåtor och meddelanden riktade just till Stan. Samtidigt är Stan en deperimerad man som ger sig själv skulden för ett mord på en ung tjej som Uncle Eddie begick. Kommer han att ta mördaren innan han tar honom?

Trodde att denna skulle vara rätt så bra och det var den också på ett visst sätt. Själva konstreferenserna och detaljrikedomen är underbart att titta på, så vackert och också skrämmande. Dock blir man inte engagerad i filmen, man grips inte tag i handlingen och får inte någon kontakt/sympati med Stan, detta är ett stort minus. Själva agerandet av Dafoe är bra, men det är absolut inte en av hans bästa roller, han förmedlar inte Stans sorg och deperition på ett sådant sätt som berör en i soffan. Själva konstreferenserna och detaljrikedomen får en fyra, men filmen som helhet får bara en två, det fattas en hel del.

Betyg: 2 av 5




Wallander: Prästen - min recension

Trailer

Prästen är den nyaste av Wallander-filmerna med Krister Henriksson. Denna filmen handlar om en präst som har förhållande med sin företagspartners fru. Han bli skjuten utanför ett vandrarhem. Wallander sätter igång med förundersökningen. De misstänker att det rör sig om ett brott genomför av svartsjuka, för både prästens fru och älskarinnans man visste om affären. De kommer fram att maken är den skyldige, men är det sant? Samtidigt som detta brott så får man följa lite av Wallanders privatliv, han är nämligen svartsjuk på Pontus relation till åklagaren.

Denna är nog en av de sämsta Wallander-filmerna med Henriksson. Handlingen är inte alls bra eller spännande. Wallander känns trött och oengagerad. I hela filmen så finns det ingen upptrappning eller spänningsmoment, allt känns bara lamt. Filmen får inte mer än en tvåa...

Betyg: 2 av 5




Franklyn - min recension



Franklyn är ett fantasy/drama från 2008. På rollistan ser vi Eva Green som Emelie, Ryan Phillippe som Preest och Sam Riley som Milo. Filmen utspelar sig i två världar den ena världen är den verkliga världen där Emelie håller på ett ett konstprojekt med hjälp av självmord. Milo har fått sitt hjärta krossat av sin före detta flickvän. I den fiktiva världen lever Preest som lever på de mörka gatorna, i en fiktiv stad. Han är en form av väktare och skyller sig själv för en flickas död som han skulle ha räddat. Sen finns det även en gammal man som letar efter sin försvunna son bland de hemlösa. Hur kommer deras öden att väva samma? Och vem är egentligen Preest?

Fotot i denna är underbart vackert och gothiskt. Den fiktiva staden är helt makalöst, hade velat att hela filmen skulle utspela sig där. Den är gothisk, mörk och groteskt. Handlingen är lite svårbegriplig under filmens gång, efter filmen slut så börjar bitarna mer eller mindre falla på plats. Skådespeleriet är bra, speciellt av Green som är underbar. Dock ger jag inte mycket för Phillippe, men han hade isf inte en jättestor roll. För att kunna förstå filmens helhet så behöver jag nog se den en gång till. Just nu är den godkänd, på snäppet till en fyra.

Betyg: 3 av 5




The Promotion - min recension



The Promotion är en komedi från 2008. I huvudrollen som Doug ser vi Seann William Scott och som Richard, John C. Reilly. Filmen handlar om Doug som arbetar på ett livsmedelsvaruhus och de skall öppna en ny butik och Doug var i princip garanterad att få platsen som butiksansvarig. Detta tills Richard dyker upp från Kanada och även han vill ha jobbet. Nu börjar en ful fight mellan dem. Vem kommer få platsen?

Denna var riktigt dålig, filmen är bara 1tim 20min, men den kändes som 3tim. Det hände verkligen ingenting, den var så långtråkig. Frågar mig tom vad filmen handlade om, kändes helt meningslös. Tycker inte Scott eller Reilly gjorde något speciellt i sina roller, men det var ju ovanligt att Scott hade en annan roll en "Stiftmeister" typen. Själva handlingen i sig hade man kunnat göra till en riktigt rolig komedi med mer fulspel, visst det finns några klockrena skämt, men det borde ha varit fler. Rekommenderar ingen att se denna, bara om man inte har något annat att se.

Betyg: 1 av 5




The Women - min recension



The Woman är en komedi från 2008. I rollen som Mary ser vi Meg Ryan, som Sylvia, Annette Benning, som Crystal, Eva Mendes, som Edie, Debra Messing och som Alex, Jada Pinkett Smith. Filmen handlar om en grupp kvinnors relationer till varandra och deras familjer. Mary kommer på sin man med att ha en affär med Crystal, parfymförsäljare på Saks. Samtidigt svinker hennes bästa vän Sylvia henne. Hur skall hon hantera detta, jo genom att finna sig själv och vem hon är.

Denna är en riktigt tjejfilm, tycker man som Sex and the city liknande filmer, serien Lipstick jungel (som tyvärr lades ned) så kommer man tycka om denna filmen. personligen så brukar jag inte vara ett fan av Meg Ryan, men jag tycker hon är bra i denna, tillsammans med de andra skådespelarna. Den har allt en kvinna vill ha utav en sådan här film; högs klackar, snygga kläder, svek, hämd, kärlek, relationer och sex. Jag tycker om denna och skulle nästan vilja ge den en fyra, men får för tillfället tre plus.

Betyg: 3 av 5




Tillbaka till framtiden - min recension



Tillbaka till framtiden är en komedi från 1985. I huvurollen ser vi Michael J Fox som Marty. Jag tror nog att alla/de flesta redan har sett denna, men dra lite kortfattat vad den handlar om. Marty är vän med Doc, en galen uppfinnaren, han senaste uppfinning är en tidsmaskin/bil. Under hotande omständigheter hoppar marty in i bilen och åker tillbaka till 1955. Nu måste han ta sig tillbaka, men hur. Samtidigt förstör han hur hans mamma och pappa träffas och måste fixa det innnan åker tillbaka annars så slutar han existera.

Detta var faktiskt förs gången jag såg denna, missade den totalt i min ungdom. Tycker att denna är en 80-tals klassiker som man borde se, men visst den håller inte hela vägen och är inte jätterolig alltid. Sen så är det så mycket smygreklam i den för bl.a. Pepsi, Nike och Toyota, vilket är lite tröttnande i längden. Fox gör en bra insats och den känns rolig och hyfsat trovärdig för att vara en sådan här film. För mig är den godkänt, med ett plus i kanten.

Betyg: 3 av 5




Fireflies in the Garden - min recension



Fireflies in the Garden är ett drama från 2008. Rollistan är ganska imponerande med skådespelare som Julia Roberts som Lisa, Willem Dafoe som Charles, Ryan Reynolds som Michael, Carrie-Anne Moss som Kelly, Emily Watson som Jane och Hayden Panettiere som unga Jane. Filmen handlar om en familj och deras relationer, speciellt mellan Michael och hans pappa Charles. En dag när hela familjen skall träffas för att fira att mamma Lisa skall ta examen så är Michael och Lisa med om en bilolycka och Lisa dör. Nu börjar hela familjen att riva upp gammla sår för att senare kunna läka dem.

Denna var godkänd, men det saknas något för att göra mig riktigt berörd. Det finns en distans som gör att jag inte kan sätta min in i filmen på ett sådant sätt som jag hade velat. Filmens handling i sig är bra, men den borde ha famförts på ett annat sätt. Skådespelarinsatserna är bra, Dafoe är lysande, varken Roberts eller Moss övertygar eller gör något speciellt. På ett sätt vill jag ge filmen en tvåa, men den väger upp till en svag trea men tanke på handlingen om Dafoes agerande.

Betyg: 3 av 5




Wallander: Firewall - min recension



Firewall är den andra delen av den brittiska Wallander serien. Filmen handlar om en tjej, Sonja, och hennes kompis Eva oms mördar en taxichafför. De säger att det var för pengarna, 300 kr, men Walladner tror inte på det. Samtidigt dör en man utanför en bakomat. Sonja rymmer från fängelser och kan inte finnas. Samtidigt börjar Wallander att dejta en kvinna, Ella, som han träffat på nätet.

Jag tycker att denna var helt ok, fungerar, men ger inte så mycket egentligen. Även i denna filmen så är Wallande blödigare än den Wallander vi är vana att se i den svenska filmserien. Detta är verkligen en omväxlig från de svenska filmerna, jag vet dock inte om det är bra eller dålig, men jag diggar fortfarande våran iskalle Henriksson som Wallander. Känns som om denna brittiska Wallander är en helt ny tappning och tolkning av Wallander från böckerna. Jag ger denna en tvåa, plus, för den når inte riktigt upp till en trea, tror inte jag vill se den någon gång mer och det tycker jag att man skall göra med treor så...

Betyg: 3 av 5




Little children - min recension



Little children är en drama från 2006 regisserad av Todd Field. I denna ser vi Kate Winslet som Sarah, Patrick Wilson som Brad och Jennifer Connelly som Kathy. Filmen handlar om Sarah som är nyinflyttad och hemma fru med sin dotter, hon är deperimerad och tycker inte att hon passar in med de andra hemmafruarna. En dag i parken möter hon Brad en hemmaman med sin son. Båda är gifta men befinner sig i personliga kriser. De inleder en romans. Samtidigt som detta sker har en pedofil flyttat in med sin mamma i området och det accepterar inte en av Brads kompisar som försöker göra pedofilens liv till ett helvete. Hur kommer de att sluta? Kommer Brad och Sarah att lämna sina makar för varandra? Och vad kommer att hända pedofilen och hans mor?

Denna är ett riktigt bra drama. Den berör mig på flera olika plan, den är både sorlig och glad på samma gång. Winslet är riktigt super i sin roll och man kan känna hennes förvirring och intelekt genom rutan. Filmen är en berättelse om människors vardag och vad som kan hända när människor är i personliga kriser/ålders kriser. Jag tycker om den jättemycket men den är ingen femma, men absolut en fyra. Denna skall man se om man tycker om dramor.

Betyg: 4 av 5




In Bruges - min recension



In Burges är en action/komedi från 2008. I denna ser vi Colin Farrell som Ray, Ralph Fiennes som Harry och Brendan Gleeson som Ken. Filmen handlar om när Ray och Ken åker till den belgiska staden Bruges för att gömma sig, Ray har på uppdrag mördat en präst och råkade de skjuta en pojke. När de gömmer sig i Bruges skall de spela vanliga turister, en dag ringer bossen Harry och säger till Ken att han skall mörda Ray. Kommer Ken att göra det? Och vilka följder följer?

Denna var riktig bra och rolig. Humorn är skitkul på sina ställen, Colin Farrell är grymm i sin roll, visst inte att han var så duktig som i denna. Även roligt att se en film med Gleeson utanför Harry Potter filmerna. Humorn är svart och rappa skämt som ibland är förutskrivna. Jag tycker att man borde se denna om man tycker om denna typ av film, jag kommer ge den tre plus, den når inte riktigt upp till fyra för mig.

Betyg: 3 av 5






The Hills have eyes - min recension



The Hills have eyes är en skräckfilm från 1977 av Wes Craven. Denna är orginalet bakom remaken som kom 2006 med samma titel. Filmen handlar om en familj som är ute på husvagnssemester och skall åka och kolla på en silvergruva när de kör vilse. De gör sönder bilen och blir strandade mitt ute i ingenstans. Männen ger sig iväg för att hitta hjälp medans kvinnorna och den yngsta sonen stannar vid husvagnen. Konstiga saker börjar hända, en av deras hundar blir uppsprättad och de hör konstiga ljud. Kommer de att överleva när de är byte för jägare/mördare?

Har ju sett remaken tidigare men aldrig orginalet och det som slog mig först är hur lik remaken är orginalet, nästan exakt samma handling. Jag tycker att denna är faktiskt bra, den har en skön 70-tals känsla över sig. Skådespelarna är inte direkt i toppklass men det fungerar i en rulle som denna. Jag ger den tre minus.

Betyg: 3 av 5




Kramer vs. Kramer - min recension



Kramer vs. Kramer är ett drama från 1979. I huvudrollerna som Ted Kramer ser vi Dustin Hoffman, och som Joanna Kramer ser vi Meryl Streep. Filmen handlar om när Joanna lämnar Ted och deras fem årige son för att "hitta sig själv". Ted håller på att klättra på karriärsstegen inom reklambranschen och har aldrig tidigare tagit han om sin son. Nu börjar det verkliga arbetet. Allt flyter på och är bra tills Joanna kommer tillbaka efter 18 månader och vill ha ensam vårdnad. Det går upp i domstol och vem kommer få vårdnaden?

Detta är ett drama som berör, känns som en film ur verkligheten, en film om relationen mellan far och son. Jag tycker att den är riktigt bra och Hoffman är super i sin roll. Detta är ett drama som gör att man både mår bra och dåligt, de visar hur verkligheten kan se ut. Denna rekommenderas och får en fyra för Hoffmans insatser och handlingens enkelhet.

Betyg: 4 av 5




Meet the feebles - min recension



Meet the feebles är en komedi/musikal från 1989 av Peter Jackson. Det är inga människor i filmen utan dockor, sådana dockor som är i Mupparna. Filmen handlar om en musikaluppsättning som heter Meet the feebles. Man får följa allt som händer backstage. Alla gräl, svartsjuka, kärlek sex och inspelning av porrfilm bl.a. Man får också följa alla olika karaktärer och deras problem.

"Som om en påtänd Svullo skulle ha regisserat Mupparna!". Så beskriver Expressen detta lustmord på Kermit & Co och fortsätter: "Muppet-pappan Jim Henson lär rotera som en argsint Animal i sin grav". Så lås in barnen, för detta är garanterat barnförbjudet!
Haha, detta citatet stämmer överrens om hur Meet the feebles är. Filmen är helt sjuk och tvistad, men den har sin charm ändå, den är väldig rolig, men ändå äcklig på många ställen. Man kan ibland inte förstå att det är Peter Jacksom som har gjort denna, men om man sett hans andra tidiga filmer så känner man igen hans humor genom filmen och han lite barnsliga sinne. Jag ger denna filmen godkänt.

Betyg: 3 av 5




The Harder they fall (Storstadsdjungel) - min recension

The Harder they fall är en drama/thriller från 1956 med Humphrey Bogart i huvudrollen som Eddie Willis. Filmen handlar om Willis en bortglömd journalist som åtar sig uppdraget som presstalesman för en ny ung tungviktsboxare, Toro, från Argentina. Det visar sig att Toro inte kan boxas utan han är bara stor som en jätte. De lyckas få honom ända till tungviktsfinalen genom mutor och läggningsmatcher. Kommer Toro att klara det? Kan Willis ha allt som händer Toro på sitt samvete?

Denna var inte lilksa bra som jag trodde, brukar älska Bogarts filmer, men denna höll tyvärr inte för mig hela vägen. Det kanske är själva filmtemat som jag inte tycker om, är inte så mycket för boxningsfilmer. För er som inte vet så var detta Bogarts sista film han gjorde innan han nog i cancer, och jag tycker att denna är en okej avslutning på en magnefik karriär. För mig får den bara godkänt, men jag kan tänka mig att många gillar denna.

Betyg: 3 av 5




Day of the dead - min recension



Day of the dead är en skräckfilm från 1985, regisserad George A. Romero. Detta är den tredje zombie filmen som Romero har gjort. Denna handlar om några militärer och vetenskapsmän som har överlevt zombie invationen. De håller sig gömda nere i en bunker där de utför experiment på zombies för att se om de kan utrota dem eller tjämja dem. Kommer de att lyckas? Och hur många kommer att överleva?

Jag blev positivt överraskad av denna, vet var faktiskt riktigt hyfasd för att vara en zombiefilm. Brukar vanligvis inte tycka att denna typen av filmen är direkt bra, men men denna var ju som sagt helt ok. I denna är det mer än bara fly från zombies eller bli uppäten som det är i många andra, här är det mer relationerna mellan de överlevande och vad driver zombiesen. Denna är på gränsen till en fyra faktiskt, men idags läget får den en trea.

Betyg: 3 av 5




Little big man - min recension



Little big man är en västern från 1970. I huvudrollen som Jack Crabb aka. Little big man ser vi Dustin Hoffman. Vi ser även Faye Dunaway i en av birollerna. Filmen handlar om Jack som är 120år gammal och berättar sin livshistoria. Jack som blir omhändertagen av indianer när hans föräldrar när han var tio år gammal. Efter flera år hos de fredliga indianerna resan han till det vita samhället och blir adopterad av en präst och hans fru, nu handlar det om Jack religösa period. Han åker mellan den vita världen och indianerna flera gånger genom filmen. Han strider tillsammans med och emot General Custer. ahn är med om salget vid Little big horn bl.a.

Hade höga förväntningar på denna, hade hört mycket bra om den tidigare. Tyvärr uppfylldes inte mina förväntningar, den var itne alls lika bra som jag trodde. Handlingen och filmen i sig är komisk på flera ställen och man undrar om inte Hoffman spelar efterbliven. Inte heller Dunaway är något vidare. Ne, den fungerar inte hela vägen, men den är fortfarande bra, en godkänd film, varken mer eller mindre.

Betyg: 3 av 5




I confess (Jag bekänner) - min recension



I confess är en Hitchcock thiller från 1953. Filmen handlar om en präst som under bikt får reda på att kyrkans vaktmästare har begått en mord. Prästen vägrar bryta sin tysthetslöfte och blir själv misstänkt för mordet. Hur skall han kunna bevisa att han är oskyldig utan att bryta sitt löfte?

Handlingen känns rätt annorlunda för att vara Hitchcock, men i och för sig var Hitchcock inne och nosade på flera olika typer av handlingar. Fotot i filmen är underbart, och den genomsyras att Hitchcocks speciella kameravinklar som är som julklappar på julafton. Jag tycker dock inte att denna tillhör de bästa filmerna som Hitchcock regisserat, men det är ändå en riktigt spännande thriller med bra skådespelare.

Betyg: 3 av 5




Stepford wives - min recension



Stepford wives är en thiller från 1975, regisserad av Bryan Forbes. I huvudrollen som hemmafrun Joanna ser vi Katherine Ross. Filmen handlar om Joanna och hennes familj som flyttar från New York till Stepford. Alla som lever där verkar vara lite underliga. Den ända vettiga verkar vara hennes nyfunna vän Bobbie. De börjar misstänka att det är något fel på kvinnorna i Stepford, de verkar ändras, att de blir personer som älskar husarbete och sin familj mer än allt annat i världen. Joanna och Bobbie börjar misstänka att vattnet är förorenat och gör kvinnorna konstiga. Efter en resa som Bobbie gör med sin man kommer hon hem helt förändrad och Joanna blir misstänksam. Är det något fel på kvinnorna i Stepford? Och i så fall vad och vem är det som ligger bakom?

Detta är en riktigt välgjord 70-tals thriller. Andan och charmen i filmen är underbar. Och Katherine Ross är som en vacker tavla att titta på. Tempot i filmen är seget, men välgjort, man sitter hela tiden och förundras äver vad som är fel, de har lyckats utmärkt med att skapa spänning. Filmen hade kunnat vara lite kortare för att behålla spänningen på samma nivå genom hela filmen, men den är riktigt bra. Rekommenderas om man tycker om denna typen eller 70-tals filmer.

Betyg: 4 av 5




Good guys wear black - min recension


Good guys wear black är en action från 1978 med Chuck Norris i huvudrollen som Booker. Filmen handlar om Booker som var major i en specialstyrka, De svarta tigrarna, under Vietnamkriget. Under ett uppdrag när de skulle fria amerikanska krigsfångar mitt inne i den vietnamesika djunglen så blir de lurade, det finns inga krigsfångar bara Vietcongs. Booker och fyra av hans män överlever, och nu flera år senare är det någon som vill döda alla som kom överlevande ut. Vem är det som vill döda dem och varför?

Denna var riktigt dålig, mycket sämre än vad jag trodde. Det är dåliga skådespelare, speciellt Chuck Norris som visar lika äkta känslor som en ärta. Filmmusiken är hel konstig, stämmer inte in någonstans. Handlingen är i sig kanske inte så dålig, men det blir dåligt framställd i denna filmen. Kan inget annat än att ge den en etta.

Betyg: 1 av 5




Spring breakdown - min recension



Spring breakdown är en collegefilm/komedi från 2009. Vi ser bland annat Amy Poehler, Parker Posey och Rachel Dratch. Filmen handlar om tre kvinnor i 30-års åldern som varit vänner sedan skolan. De var skolans tre ärkenördar och vill ha revange. Becky arbetar för en kvinnligsenator som kanske kan bli USA:s nästa vice president, hennes dotter skall åka på spring break och skickar Becky för att hålla koll på henne. Becky tar med sig sina två vänner och de träder in i en värld de aldrig sett förut. Kommer de att passa in bland de coola snygga tjejerna?

Tycker att denna är en hyfsad komedi, precis vad jag förväntar mig av en amerikansk collegefilm. Visst handlingen är inte den bästa, inte heller skådespeleriet, men det behöver det inte heller vara i en sådan här typ av film. Den är både rolig, pinsam och uppenbar. Jag kommer att ge den en tvåa, för den når inte riktigt upp till en trea, och den här typen av filmer är oftast inte värda mer än två poäng, förutom American Pie 1-3.

Betyg: 2 av 5




Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Wag the dog - min recension



Wag the dog är en komedi från 1997 regisserad av oscarbelönade Barry Levinson. I huvudrollerna som Brean ser vi Robert deNiro, och som Motss ser vi Dustin Hoffman. Filmen handlar om ett presidentval, det är 11 dagar kvar till valet och en skandal rörande presidenten och en minderårig flicka kommer fram. Vad skall de göra för att få medierna att fokusera på något annat? Jo de hyr in Brean och producenten Motss. De hittar på att USA ligger i krig med Albanien och att en soldat är kvar bakom de albanska gränserna när trupperna drog sig ur. De hittar på teman, merchandise, låtar osv. Kommer de att lyckas få presidenten omvald?

Denna var faktiskt riktigt rolig på sitt speciella sätt, man sitter inte och gapskrattar utan den är bara rolig och ironisk. De driver med USA på ett sådant sätt så man kan verkligen föreställa sig att det går till på det här sättet i verkligheten. Både deNiro och Hoffman gör riktiga super insatser, speciellt Hoffman som är min nya favorit skådespelare. Jag tycker att man skall se denna, alla kanske inte tycker om denna form av humor men den är ändå riktigt bra.

Betyg: 4 av 5




Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Righteous kill - min recension



Righteous kill är en action/thiller från 2008, med Robert deNiro och Al Pacino i huvudrollerna. Filmen handlar om två polispartners är väldigt nära vänner. Runt om i New York mördas flera personer med kriminell bakgrund, alla har en handskriven dikt liggandes brevid sig. Vem är mördaren? Nu börjar jakten och poliser inom poliskåren misstänker att de är en av polispartnerna som ligger bakom morden.

Hade inte så höga förväntningar på denna, har hört mycket dåligt om den tidigare, men jag tycker inte att den är så jättedålig, visst det är ingen femma men inte en etta heller. deNiro och Pacino gör inte direkt några lysande rollpresentationer, men det fungerar ändå. Filmen är rätt uppenbar, och man vet vem mördaren är genom halva filmen. Jag ger den en två, sevärd för dem som gillar den här typen av polisaction.

Betyg: 2 av 5




Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Om jag vänder mig om - min recension

Om jag vänder mig om är ett svenskt drama från 2003. Vi ser flera kända ansikten så som Jakob Eklund, Pernilla August, Marie Richardsson, Ingvar Hirdwall och Peter Andersson. Filmen har flera olika berättelser om olika familjers liv i ett. En berättelse handlar om en kirurg som bli av med jobbet, har fru och barn och är otrogen, en kväll med deras bästa vänner förändrar hela deras liv. En berättelse handlar om en kvinna som inte sett sin exman på tre år efter skiljsmässan och han har gift om sig med en 25 år yngre kvinna. En annan berättelse handlar om en murare som arbetar svart för att få ihop pengar till sin fru och dotter. En dag får han ett underligt jobb, han skall mura in ett gift par i sitt hus för de vill aldrig mer gå ut. Alla dessa berättelserna  är fristående och har inget med varandra att göra.

Tycker att denna filmen är riktigt deprimerande, det är många sorliga och svåra familjehistorier. Man blir varken glad eller underlättad när man sett denna, värt om. Men skall man se till skådespeleriet så är det riktigt bra, speciellt av Pernilla August, även Jakob Eklund är bra trots att han inte är så jättebra skådespelare. Som slutsats så är detta inte en film för mig, kommer att ge den godkänt för det bra skådespeleriet och verklighetstroheten.

Betyg: 3 av 5




Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

The Killing room - min recension



The Killing room är en thriller från 2008. I denna ser vi Peter Stormare som Dr. Phillips och Chloë Sevigny som Ms. Reilly. Filmen handlar om ett männskligt psykologiskt experiment genonfört av en hemlig organisation, styrt av regeringen. Fyra människor sätts in i ett rum med ett fråge formulär som de alla skall besvara, de börjar smått konversera med varandra, då kommer den ansvarige, Dr. Phillips in. De pratar om experimentet och helt plötsligt sätter han en kula mellan ögonen på en av deltagarna. De tre som är kvar flippar totalt ut och får reda på att bara en av dem kommer att överleva. Samtidigt som detta är Ms Reilly på utvärdering hos denna hemliga organisationen för att se om hon platsar bland deras forskare. Vem kommer att överleva?

Tycker att denna var helt okej, dock inte jättebra. Varken Stormare eller Sevigny övertygar. Allt genom filmen är bara godkänt, finns inga direkta höjdpunkter. Vill man se en liknande film så skall man absolut se den tyska filmen; Das Experiment (Experimentet), den är 100 ggr bättre än denna. Det finns ändå något i The Killing room som engagerar en, så jag ger den en trea-.

Betyg: 3 av 5




Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Zen: The warrior within - min recension



Zen: The warrior within är en thailändsk action från 2008. Filmen handlar om en kvinna som jobbar åt en thailänsk maffiaboss och har en kärleksromans med en japansk man, detta medför svårigheter för kvinnan och hon slutar arbeta för bossen och hennes japanska man måste lämna Thailand. Hon är gravid och föder deras dotter, Zen. Det visar sig att dottern har autism. Dottern tillbringar sin uppväxt med att titta på thailändsk kickboxning och kung fu filmer. Det visar sig att Zen har otroliga reflexer och lätt för att lära sig kickboxning. En dag blir hennes mamma sjuk i cancer och Zen och hennes låtsasbror Moom hittar en liten bok där det står nedskrivet vilka som är skyldiga henne pengar. Moom och Zen ger sig ut för att driva in pengarna och det är nu Zens skickligheter kommer på prov.

Första 20-30 minuterna av filmen är riktigt dålig, dåligt agerande och dåligt foto, men det blir bättre. Det är en riktigt actionrulle med mycket slag och sparkar, nästan lite för mycket i slutet av filmen. Men det är ändå drama med i bilden, relationen mellan Zen och hennes mamma. Jag tycker att den var helt ok och jag kommer att ge den godkänt även fast filmens dåliga början.

Betyg: 3 av 5




Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Wolverine - min recension



Wolverine är den första X-man origins filmen. Den är gjord 2009 och vi ser självklart Hugh Jackman i huvudrollen som Wolverine/Logan. Filmen utspelar sig innan den första X-man filmen. Den går ända tillbaka till när Logan var en liten pojken. Filmen handlar mycket om Logan och hans bror Victors relation från små pojkar tills de är vuxna. Både Logan och Victor är mutanter och värvas av regeringen till en specialgrupp som utrotar mutanter och gör experiment på dem. Logan klarar inte av denna och ger sig iväg och flyttar ut till ingenstans med sin flickvän och börjar arbeta som skogshuggare. Senare i filmen så vill Victor och Logan döda varandra för Victor tycker att Logan svikit honom och Logan tror att Victor dödat hans flickvän. Man får även se hur Logan blir Wolverine och hur han får ett metallskelett och sina metallklor.

Tycker inte att Wolverine är lika bra som X-man filmerna, men jag tycker ändå att den är bra. Man får reda på mycket varför Wolverine är den han är, och vad som har hänt med honom genom åren. Det är mycket specialeffekter och action, men inte lika mycket som jag trodde efter allt snack som var när den kom ut en kopia på marknaden innan releasen. Jag tycker ju om sådana här filmer så jag kommer att ge den godkänt.

Betyg: 3 av 5




Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Che: Gerillaledaren - min recension



Gerillaledaren är film nummer två om Che Guevara, regisserad av Steven Soderbergh. Vi ser ju såklart återigen Benicio del Toro i huvudrollen som Che Guevara. Gerillaledaren handlar om Ches liv efter revolutionen på Kuba. Nu befinner han sig i Bolivia för att hjälpa den bolivianskagerillan att få bort den bolivianska makten.

Jag tycker nog att denna filmen är snäppet bättre än den första, Argentinaren. Det känns som om det händer mer i denna, och det är, som i första, ett mycket vackert foto. del toro gör bättre ifrån sig i denna som Che Guevara, riktigt bra skådespeleri. Men jag känner att den inte riktigt når upp till en fyra, så det får bli en stark trea.

Betyg: 3 av 5




Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Wallander: Sidetracked - min recension



Sidetracked är den första filmen av tre om Kommissarie Wallander. Detta är en BBC producerad filmserie och utspelar sig i Sverige men alla talar engelska. I huvudrollen som Kurt Wallander ser vi Kenneth Branagh. Sidetracked handlar om hur en 15 årig tjej tänder eld på sig själv mitt framför ögonen på Wallander, samt ett rad mord på högt uppsatta män, alla blir dödade av en yxa och skalperade. Samtidigt som Wallander bedriver den här två utredningarna så tampas han med personliga problem, hans pappa är sjuk.

Man kan ju inget annat än att jämföra denna med de svenska Wallander filmerna med Krister Henriksson, och Henriksson vinner absolut. Branagh som Wallander är mer blödig än Henriksson, han börjar gråta tre gånger i filmen om jag inte minns fel, och det är inget som Henriksson gör. Annars så är det en bra produktion av BBC, de har lyckats riktigt snygg med färger och ljussättning. Filmen grep inte riktigt tag i mig, även fast den var lite spännande ibland, så jag kommer ge den en tvåa.

Betyg: 2 av 5




Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Che: Argentinaren - min recension



Che: Argentinaren är den första av två filmer om Che Guevara. Filmen är från 2008 och är regisserad av Steven Soderbergh. I huvudrollen som Che Guevara ser vi min favorit Benicio del Toro. Denna första del handlar Ches inblandning i den Kubanska revolutionen tillsammans med Fidel Castro. Vi får genom filmen följa Che från den allra första delen av revolutionen/kriget tills de skall in till Havanna. Denna filmen bygger på Che Guevaras egna bok om revolutionen.

Jag fick vad jag förväntade mig utav denna. Det är ju som sagt en skildring av Ches liv, och ingen krig/action rulle som många förväntar sig. Den skildrar vem har var och hans resa, det är flera lite långdragna scener när de är ute i skogen, men det hör liksom till. Benicio del Toro gjorde sin roll skitbra, men inte mästerligt. Jag kommer att ge denna godkänt, för på någotvis så berör den mig inte ända in i djupet.

Betyg: 3 av 5




Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Death race - min recension



Death race är en actionfilm från 2008. Många tror att det är en remake av filmen Death race 2000 som kom 1975, men så är inte fallet, Death race bygger endast på storyn från Death Race 2000 och är ingen remake. Denna Death race handlar om hur livstids fångar kör mot varandra i det livsfarliga racet Death race, som streamas live för åskådarna runt om i USA. Jensen (Jason Statham) sätts i fängelse för att ha mördat sin fru, vilket han inte har gjort, och den onda kvinnliga direktören på fängelset vill att han skall racea som publikfavoriten Frankenstein. Frankenstein har nämligen dött på operationsbordet utan att någon vet det. Jensen accepterar dealen, som är att vinner han detta sista racet så får han sin frihet tillbaka, under mer eller mindre hot. Under tiden i fängelset möter han personen/personerna som mördade hans fru. Kommer han att lyckas att ta revange?

Jag gick in med föreställningen att filmen skulle vara en solklar tvåa, varken mer eller mindre. Av min erfarenhet så är Hollywood action, speciellt med Statham, oftasts dåliga. Men nu när jag tittat på Death race så måste jag erkänna att den inte var så dålig som jag trodde. Visst det är snabba actionklipp, som är så jobbiga att man nästan får epilepsi, rappmusik och sexifiering av den kvinnliga kroppen, men det fungerar ändå. Filmen är helt ok tidsfördriv, och spännande när racen körs, all handling runt racen är inte så bra, sänker verkligen tempot i filmen, hade man gjort den annorlunda (på ett bättre sätt) så hade den garanterat fått högre betyg, men nu får den endast godkänt.

Betyg: 3 av 5




Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Poltergeist - min recension



Poltergeist är en thriller/rysare från 1982 skriven av Steven Spielberg. Filmen handlar om en familj, mamma, pappa, storasyster, lillebror och en lillasyster. Lillasystern Carol Anne ser människor i "myrornaskrig" i tvn och en dag tar de sig ut och sätter sig i husets väggar. Det börjar hända mystiska saker runt om i huset, saker flyttar runt av sig själv. Men en natt går det för långt, "de" kidnappar lilla Carol Anne. Famljen blir helt utom sig och tar kontakt med en grupp människor som forskar om mystiska fenomen. Kommer de att lyckas hämta tillbaka Carol Anne?

Detta var faktiskt den första gången jag såg denna filmen, det är en riktigt 80-tals film ända ut i fingerspetsarna. Själv är jag lite svar för 80-tals film och så även för denna, även fast den inte är jättebra. De har lyckats bra med effekterna, men man blir aldrig skrämd, och det känns inte som om det händer på riktigt. Det var kul att ha sett den, men jag kommer nog aldrig att se den igen.

Betyg: 3 av 5




Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Utan spår - min recension



Utan spår är en thriller från 2008 med Diane Lane i huvudrollen som Jennifer Marsh. Filmen handlar om Jennifer som jobbar som datatekniker för FBI, hon bor hemma med sin mor och dotter på 8 år. En dag får Jennifer en websida som hon skall kolla upp, det är en livestreamad sida som visar hur en kattunge torteras till döds. Detta är bara början, nästa offer är en man som är inkopplad till blodförtunnande medel, och haken är, ju fler som besöker hemsidan destå snabbare dör offret. Nu börjar jakten på denna sjuka mördare, och det blir även personligt då mördaren känner till henne och hennes familj.

Hade inte förväntat mig så mycket av denna thriller, tänkte att den är nog en godkänd thriller och bra tidsfördriv, och det var precis vad den är. Finns inte så mycket att säga om filmen, det är inte direkt någon ny handling eller något fantastiskt men det fungerar ändå. Sevärd, en stabil trea.

Betyg: 3 av 5



Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

The Grudge - min recension



The Grudge är en skräckfilm från 2004, denna är en amerikansk remake av det japanska orginalet Ju-on. Filmen handlar om Karen, Sarah Michelle Geller, som för tillfället bor i Japan och jobbar extra för ett hemtjänstföretag. En dag får hon sitt första uppdrag, att vikariera för Yoko som är förvunnen, att ta hand om en gammal kvinna. Karen kommer till huset och hittar allt i oordning och kvinnan liggandes på golvet. Efter ett tag börjar Karen misstänka att det är något fel i huset efter hon hittat en liten pojke och hans katt intejpade i en gardrob. Mystiska saker börjar hända och förfölja henne efter arbetet.

Detta var andra gången jag såg denna, var mer eller mindre tvingad av min sambo för han aldrig sett den. Och denna andra gången var filmen fortfarande inte bra. Första 40 min av filmen är spännande och lite läskiga, men sen går det utför och allt blir allt för uppenbart, och då slutar den vara läskig. Denna är ingen höjdare för mig, men jag kan tänka mig att många tycker den är riktigt läskig.

Betyg: 2 av 5



Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Margot at the wedding - min recension



Margot at the wedding är en drama/komedi från 2007 regisserad av Noah Baumbach. I huvudrollen som Margot ser vi Nicole Kidman, som Pauline ser vi Jennifer Jason Leigh, som Malcome ser vi Jack Black. Filmen handlar om Margot och hennes lite snurriga förhållande till sin familj. Margot och hennes son åker upp till sin syster för att vara med på hennes bröllop, Margot och Pauline har inte talat med varandra på år. Men de är ändå bästa vänner. Margot tycker verkligen inte om Malcome, hon tycker han är för dålig för Pauline och hon är inte rädd för att berätta det, och inte för att berätta alla andra tankar. Allt detta utvecklas och man får följa förhållandet och relationen mellan de olika karaktärerna.

Filmen är rätt svår att beskriva, den har en mörk humor med mörka skruvade karaktärer, som man bara älskar. Kidman är riktigt bra i sin roll, men jag tycker mest om Jason Leigh, hon är riktigt bra och hennes karaktär är grym. Gillar helt enkelt filmen, den har en skön vibb över sig, dock tycker jag att slutet är abrupt och det gör att filmen får en trea istället för en fyra. Kanske höjer den till en fyra senare när jag sett om den.

Betyg: 3 av 5





Säljer filmer på Tradera. Klicka på ikonen för att se vilka.

Last chance Harvey - min recension



Last chance Harvey är ett romantiskt drama från 2008 med Dustin Hoffman som Harvey och Emma Thompson som Kate. Filmen handlar om amerikanen Harvey somm livnär sig på att göra reklamjinglar. Han åker till London för att vara med på sin dotters bröllop. Harvey har problem med jobbet för han tillhör the old school. Han är en outsider på sin dotters "middag före bröllopet" och hans dotter säger till honom att hon vill att hennes styvfar Brian skall ge bort henne vid altaret, inte Harvey. Han blir förstås ledsen och skall resa tillbaka till USA efter vigslen pga jobbet, men han missar planet och blir fast på flygplatsen. Där träffar han Kate som jobbar som enkätundersökare på flygplatsen. De inleder en vänskaplig relation och hon övertygar honom att gå på sin dotters mottagning. Detta är bara början på en kärlek som sakta växer fram.

Denna är verkligen en feel-good film, den har allt, relationer, missförstådda parter, den är sorlig och samtidigt lycklig. Hoffman och Thompson gör filmen till den den är, utan dem så hade den inte varit mycket att ha. En skön film att se en regnig kväll. Se den om du tycker om romantiska draman med bra skådespelare.

Betyg: 4 av 5




Monster vs. aliens - min recension



Monster vs. aliens är animerad komedi från bolaget Dreamworks. Filmen handlar om hur Susan av mistag blir träffad av en meteorit och växer och blir gigantisk. Hon hamnar inlåst i en hemlig byggnad tillsammans med andra "Monster". Det är en människa/kakerlacka, en ödleliknande sak, en pratande slajmhög (BOB) och en gigantisk larv. Alla monstren hålls inlåsta tills aliens börjar attackera jorden och monstren släpps ut för att stoppa dem. Men vad vill egentligen aliens? Jo de vill nämligen ha det ämnet som gjorde Susan gigantisk, men kommer hon att klara sig och samtidigt rädda jorden tillsammans med sina monster vänner?

Denna var faktiskt inte så jätterolig för att vara en Dreamworksfilm, men den är ändå bra. Den har sina stunder emellanåt, och BOB är riktigt rolig ibland. Overall så är det en bra familjefilm, jag såg den på engelska och då var den helt ok, men jag vet inte hur den är på svenska. Tycker man om animerat, och/eller Dreamworks animerade filmer så skall man se denna.

Betyg: 3 av 5




Johan Falk: Leo Gaut - min recension

Leo Gaut är den fjärde filmen om Johan Falk (Jakob Eklund). I denna filmen återkommer karaktären Leo Gaut (Peter Andersson) som var med i filmen Noll Tolerans. Filmen Leo Gaut handlar om krogkriget i Göteborg, och om en organisation som vill ta över gadrober på flera krogar inne i Göteborg. Gaut har kommit ut efter 8 år i fängelset och driver en resturang tillsammans med sin fru, även de har blivit hotade men vägrar att ge upp. En viss händelse (som ajg inte tänker avslöja) gör att Gaut går tillbaka till den mördare han är och ger sig ut på jakt efter killarna i "kroggänget". Samtidigt som detta utspelar sig så får man följa mycker om Johans privatliv och hans relation till sin fru och barn.

Jag tycker att det är roligt att de återanvänder en karaktär, som också spelas av samma skådis, från den allra första filmen om Johan Falk. Dock fungerar inte denna handling lika bra som de andra filmerna, men den är fortfarande bra, speciellt på slutet. Första 40 min av filmen var lite små tråkiga och det kändes som om det aldrig hände något, man fick bara följa Falks privatliv, med det blev mer action i slutet av filmen istället. Helt klart sevärd, dock tillhör denna inte de bästa Johan Falk filmerna.

Betyg: 3 av 5




Johan Falk: National target - min recension

National Target är film nummer 3 om polisen Johan Falk (Jakob Eklund). Denna film handlar om införsel av narkotika till Sverige från Estland. Ännu en gång så är Frank Wagner (Joel Kinnaman) undercover för polisen. Han skall "bara" skaffa lite information om vem det är som för in narkotika i Sverige, men han blir ännu mer inblandad och sätter upp möte för att träffa bossen Mr. K. Detta uppdraget blir personligt för Wagner då hans familj sätts i fara. Kommer han lyckas att avslöja vem Mr. K är, och kommer han komma helskinnad ur uppdraget?

Denna var faktiskt riktigt bra, likt den första Johans Falk filmen, GSI. Kinnaman är lika grymm som alltid i rollen som Wagner, och det är honom man följer genom filmerna, inte Johan Falk, iaf från min sida. Det är Wagner som är den intressanta karaktären. Jag tycker att man skall se alla Falk filmerna och denna tillhör den bättre tillsammans med GSI.

Betyg: 4 av 5




The Spirit - min recension



The Spirit är en action/drama från 2008 regisserad av Frank Miller. I huvudrollen som The Spirit ser vi Gabriel Macht, i rollen som Octopus - Samuel L. Jackson, i rollen som Sand - Eva Mendez, i rollen som Floss - Scarlett Johanson. Filmen handlar om The Spirit en man som älskar sin stad och gör allt för att skydda den mot de kriminella. Hans största och ondaste fiende är Octopus och hans sidekick Floss. En kvinna från The Spirits tidigare liv som Danny dyker upp, Sand, och hon blir inblandad i kriget mellan The Spirit och Octopus. Vem kommer att stå levande kvar, The Spirit eller Osctopus?

Första 30-60 min av filmen är inte mycket att hänga i granen. Det känns som om att det inte händer något och filmen känns nästan småkomisk. I den sista halv timmen så börjar det hända saker och man kommer mer in i handlingen. Men filmen är inte bra, det är svårt att inte jämföra den med Sin City och då vinner Sin city med hästlängder. Första delen av filmen får inte mer än en etta, men tack vara att filmen tar sig, och det otroligt vackra och kreativa fotot så kommer jag ändå att ge den en två.

Betyg: 2 av 5




Walk hard - min recension



Walk hard är en komedi från 2007. I huvurollen som Dewey Cox ser vi John C. Reilly. Filmen är en form av parodi på Johnny Cash filmen Walk the line. Dewey Cox slår igenom som rock 'n' roll sångare och blir känd över hela USA. Hans kändisskap för med sig droger av olika slag. Han har en fru och massor av barn, samtidigt lever han rock 'n' roll livet med droger och brudar.

Tycker faktiskt att denna är riktigt dålig. De lyckas inte alls göra en "rolig" variant av Walk the line. Visst det finns skämt som är riktigt roliga, men filmen igenom fungerar det inte alls. De flesta skämten är olika former av sexskämt, oftast brukar sådana vara rätt så roliga, men här fungerar de inte alls. Denna kommer jag absolut inte att se igen, kommer att ge den en två och då för Reillys bra sångröst och känsla.

Betyg: 2 av 5




Beyond Rangoon - min recension



Beyond Rangoon (Skuggan över Rangoon) är ett drama från 1995. I huvudrollen som Laura ser vi Patricia Arquette. Filmen handlar om Laura och hennes syster som åker på semester till Burma. Laura har åkte med på resan för att försöka komma över morden på sin man och sin son. När de skall åka till Thailand upptäcker Laura att hennes pass är borta och hon måste stanna i Burma, själv. Hon fixar ett nytt pass på den Amerikanska ambasaden och innan hon åker till Thailand så vill hon åka ut på landsbyggden. Detta utspelar sig 1988 och det är påväg att bli uppror i Burma. Men hon träffar Aung som tar men henne ut på landsbyggden, och nu börjar äventyret. Militärregimen har öppnat eld mot de fredliga demonstranterna och det har blivit mer eller mindre krig i landet. Laura stannar för att hjälpa sina nyfunna vänner, men kommer de att komma över till Thailand, och till friheten?

Själva budskapet med filmen, och att det är en film om det hemska som hände i Bruma som världen tittade bort ifrån, är riktigt bra. Tårarna börjar under flera scener i filmen att rulla längs kinderna, speciellt i slutet av filmen. Filmen är nästan en hyllning till Burmas frihetskämpe Aung San Suu Kyi, hennes porträtt sitter överallt under filmen gång. Hennes stryka och mod är vad som gör filmen bra. Hon sitter än idag i husarrest och har gjort det i omgångar sedan 1988. Filmen handling kring Laura tycker jag är lite små tattig, det här med hennes döda man och son känns överspelat och passar inte riktigt in i storyn. Visst man skall ju förstå, som tittare, varför Laura gör de var hon gör genom filmen, men man hade kunnat gjort det snyggare. Filmen får överlag godkänt, men budskapet med filmen får toppbetyg, alla borde få reda på hur det var, och hur det är i Burma.

Betyg: 3 av 5




Step brothers - min recension



Step brothers är en komedi från 2008. I huvudrollerna ser vi Will Ferrell som Brennan och John C Reilly som Dale. Filmen handlar om två killar i 40-års åldern som fortfarande bor hemma med en av sina föräldrar. En dag träffas föräldrarna och blir kära och gifter sig. Och nu måste Dale och Brennan flytta ihop, och det går inte riktigt som planerat. Till en början är de ovänner och tillslut blir de vänner, men man vet inte vad som är bäst, man kan säga att de är lite efter flötet. En dag skiljer sig föräldrarna och Dale och Brennan måste leva som "normala" människor med jobb och egen lägenhet. Kommer de att klara det, kan de lägga sin förra livsstil bakom sig?

Blev besviken på denna, den var inte alls lika roligt som jag trodde att den skulle vara. Ferrell brukar ju vara riktigt rolig, men nu fungerar det inte. Både han och Reilly ser ut som två efterblivna 13 åringar i 40 åringars kroppar, det fungerar tyvärr inte alls. Viss emellan åt kan det vara lite små roligt, men till största delen så tycker man bara att de är pinsamma på "fel" sätt. Det var iaf kul att ha sett filmen, men jag kommer nog aldrig se om den.

Betyg: 2 av 5




Snövit och de sju dvärgarna - min recension

Orginaldubbning

Kan tänka mig att alla har sett denna filmen någon gång i sina liv, men jag tänker ändå skriva lite kort vad den handlar om. Snövit och de sju dvärgarna är den första Disney klassikern och kom ut för första gången 1937. Filmen handlar om prinsessan Snövit som har en ond styvmor. Styvmodern är avundsjuk och hemsk, hon måste vara den vackraste i sitt land annars är hon inte nöjd. Hon har en förtrollad spegel till sin hjälp för att finna den vackraste i riket. En dag säger spegeln att den vackraste är Snövit. Styvmodern blir rasande och lejer en jägare till att ta ut Snövit i skogen och döda henne. När det väl kommer till kritan så hejdas jägarens hand av hans samvete och han låter Snövit gå. Hon springer in i skogen och vet inte vad hon skall ta vägen, men hjälp av skogens djur hittar hon fram till en liten stuga där det visar sig bo sju små dvärgar. Den vackra Snövit får bo hos dvärgarna, men kommer styvmodern låta henne löpa när hon får reda på att Snövit lever?

 

Kom ihåg när jag såg Snövit när jag var liten att det var en av de hemskaste Disney filmerna jag sett. Tyckte styvmodern var superond. Det tycker jag nu visserligen fortfarande, men inte på samma sätt. Denna nya dvd-utgåva är restaurerad både i ljud och bild, och detta kan man se. Den är helt underbar. Som de klassiska Disney filmerna så innehåller de massor med sång och slutar alltid lycklig, som en saga skall vara. Till alla ser som inte sett den, gör det, och ni som sett den tycker jag absolut att ni borde införskaffa er denna nyutgåva, antingen på dvd eller på blu-ray.


Betyg: 4 av 5

 


Kommissarien och havet: I denna ljuva sommartid - min recension

I denna ljuva sommartid är likt de tidigare Kommissarien och havet filmerna en kriminalare. Denna filmen handlar om två historier som knyts samman i slutet. Den ena handlar om två tjejer som sov ute på stranden en sommarnatt och en av tjejerna blev mördad. Den andra historien handlar om en bergssprängare som hittas mördad i ett stenras. Historierna vävs ihop och mördarna blir tillfånga tagna. Samtidigt får man följa Kommissare Roberts privatliv, hans mamma kommer på besök.

Denna är som de tidigare filmerna, inte mycket att ha. Dubbningen är lika jobbig som vanligt, men om man bortser från det så är inte handling och agerande i någon toppklass. Man berörs aldrig riktigt av filmen, utan man bara ser den utan att känna något. Denna får en 1+, men jag vill inte ge den högre.

Betyg: 1 av 5




Tropic Thunder - min recension



Tropic Thunder är en komedi från 2008 regisserad av Ben Stiller. I filmen ser vi Jack Black som Jeff, Robert Downey Jr. som Kirk, Jay Baruchel som Kevin, Brandon T. Jackson som Alpha Chino, Ben Stiller som Tugg Speedman, Nick Nolte som Four Leaf, Matthew McConaughey som Rick Peck och Tom Cruise som Les Grossman. Filmen handlar om en filminspelning av den "sanna" krigsboken Tropic Thunder. Inspelningen går inte bra och filmen förlorar pengar, då bestämmer sig regissören, Four Leaf och sprängexperten sig för att sätta ut skådespelarna (Jeff, Kirk, Kevin, Alpha Chino och Tugg Speedman) mitt ute i djunglen och spela in dem med dolda kameror. Men det går snett och regissören sprängs av en mina. Nu sitter skådespelarna mitt ute i djunglen och tror att de spelar in en film, och vet inte att det är riktiga narkotikaterrorister som är ute efter dem. Kommer de att överleva?

Denna är riktigt rolig, karaktärerna är helt underbara. Downey Jr. är grymm i sin roll som Krik, spelar verkligen upp en bra stereotyp av en svart amerikansk soldat. Han är också grymm i slutet när han växlar från afroamerikan till britt och sen till australienare. Hatten av till Downey Jr. Tom Cruise gör även han sin roll riktigt bra, han är skitrolig, kunde inte tänka mig att han skulle kunna göra sådana här roller så bra. Resten av gänget i filmen är alla godkända, men inte super. Filmen som helhet är bättre än godkänt, roligare och mer välgjord än flera andra komedier. Jag kommer ge den en fyra och då inom komedigenren, annars jämfört med alla genres så får den en trea.

Betyg: 4 av 5




Be kind, rewind - min recension



Be kind, rewind är en komedi från 2008 men Jack Black och Mos Def i huvudrollerna. Vi ser även skådespelare som Danny Glover och Mia Farrow. Filmen handlar om Mike (Def) som arbetar i en liten videobutik för Mr. Fletcher (Glover). Byggnaden där butiken ligger i skall rivas om inte de får fram pengar till reperationerna. En dag lämnas Mike att ha ansvaret över butiken när Mr. Fletcher skall åka iväg. Går det perfekt? Nej. Mike har en kompis, Jerry (Black), som arbetar på ett skrotupplag och han blir under ett "uppdrag" magnetiserad och råkar radera innehållet på alla vhs:er i videobutiken. Vad skall Mike och Jerry ta sig till, och vad skall Mr. Fletcher säga? Mike kommer på den briljanta ideén att spela in egna versioner av filmerna i butiken, och det blir en succé, alla vill hyra filmerna och pengarna rullar in, men kommer de att förhindra att huset rivs?

Tycker att denna är en helt okej komedi. Den är inte rakt igenom asrolig, men den har sina stunder, och Jack Black är alltid Jack Black. Det är också med lite drama i filmen, speciellt i slutet, så den skiljer sig lite från den "vanliga" amerikanska komedin. Jag tycker att denna är servärd, man får sig några goa skratt.

Betyg: 3 av 5




Film nytt

  • Tarantino gör en till uppföljare till Kill Bill
Enligt webbsajten BadTaste.it skall Tarantino göra ytterliggare en uppföljare till den populära filmerna Kill Bill. Projektet är ännu i ett tidigt stadium så handling och premiär är ännu inte fastställt. Men det säg att Uma Thruman återigen skall axla rollen som Beatrix Kiddo. Från aftonbladet.se




Role models - min recension



Role models är en komedi från 2008. I denna ser vi Seann William Scott som Wheeler, Paul Rudd som Danny, Christopher Mintz-Plasse som Augie och Bobb'e J. Thompson som Ronnie. Filmen handlar om två energidrycksäljare, Wheeler och Danny som blir dömda att spendera 30 dagar i fängelse, men får domen att ändras till 140 timmars samhällstjänst. Samhällstjänsten går ut på att de skall arbeta för en organisation som "storebröder" för de unga killarna Augie och Ronnie. Nu börjar en resa för alla fyra genom att lära känna varandra, campingläger, fester och genom levande rollspel.

Måste erkänna att jag trodde att denna skulle vara en typisk 2 poängs komedi, men jag blev glatt överraskad. Den var faktiskt riktigt rolig på sina ställen, och för ovanlighetens skulle så finns det även budskap med i filmen, det är inte ofta i den här formen av komedier. Visst det är mycket svärord och skämt om sex, men det är lagom och roligt. Ger denna en trea för den når inte riktigt upp till en fyra, men inte så långt ifrån, detta då inom komedigenren.

Betyg: 3 av 5




RSS 2.0