Anamorph - min recension



Anamorph är en thriller från 2007. I huvudrollen som Stan ser vi Willem Dafoe, och som hans poliskollega, Scott Speedman. Filmen handlar om Stan som löste seriemord av Uncle Eddie för fem år sedan. Men fick han verkligen den som var skyldig? Nu börjar det dyka upp mord som liknar de Uncle Eddie begick, morden är konstverk. Med varje mord så finns det gömda gåtor och meddelanden riktade just till Stan. Samtidigt är Stan en deperimerad man som ger sig själv skulden för ett mord på en ung tjej som Uncle Eddie begick. Kommer han att ta mördaren innan han tar honom?

Trodde att denna skulle vara rätt så bra och det var den också på ett visst sätt. Själva konstreferenserna och detaljrikedomen är underbart att titta på, så vackert och också skrämmande. Dock blir man inte engagerad i filmen, man grips inte tag i handlingen och får inte någon kontakt/sympati med Stan, detta är ett stort minus. Själva agerandet av Dafoe är bra, men det är absolut inte en av hans bästa roller, han förmedlar inte Stans sorg och deperition på ett sådant sätt som berör en i soffan. Själva konstreferenserna och detaljrikedomen får en fyra, men filmen som helhet får bara en två, det fattas en hel del.

Betyg: 2 av 5




Kommentarer
Postat av: Rebecka

Hej! Jag hade tänkt ha en tävling om helgens blogg. Om du vill vara med så hör av dig :) Och du måste skrivia namnet på din blogg så jag vet :)

2009-10-22 @ 17:43:43
URL: http://rsundin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0