Bonnie och Clyde - min recension

Gud vilken bra film, innehåller verkligen allt i sin genre. Mycket positivt överraskad. Denna kommer jag absolut se igen!

Betyg: 5 av 5




Robin Hood - min recension



Jag tror att jag inte har sett denna filmen sen jag var riktigt liten, kom endast svagt ihåg vissa scener. Men filmern är ju Robin Hood, och den är inte dålig, men "bara" en godkänd Disney enligt mig. Men riktigt bra utgåva av filmen, med restaurerad bild och ljud.

Betyg: 3 av 5




Elefantmannen - min recension

Måste erkänna att innan jag såg filmen så var jag inte direkt jättesugen på att se den, kändes inte som om att det var en film som tilltalade mig, men ack så fel jag hade. Filmen var så bra, både handling, rollprestationer och kamera användningen var +++. Under flera scener i filmen fick jag så ont i hjärtat av medlidande, ibland kunde jag inte ens titta, filmens budskap är så rätt... Lynch har gjort ett mkt bra jobb... Denna måste ni absolut se, den är verkligen en hemsk drama film.

Betyg: 5 av 5




Berätta inte för någon - min recension

Detta var en cool film. Första 45 min av filmen satt jag som klistrad, sen gick det lite utför men ändå inte för mycket. Se den säger jag bara.

Betyg: 4 av 5




Aguirre: Guds vrede - min recension



Jag måste nog erkänna att jag inte direkt förstår mig på Aguirre: Gudrs vrede. Herzog har gjort ett mycket bra jobb med att skapa stämning genom sin filmteknik, och Kinski är lika speciell som alltid i sina roller, men det känns ändå som om det är något som fattas, får nog se filmen igen...

Betyg: 3 av 5




Indochine - min recension

Ja, hur skall jag uttrycka mig... Det är en mycket bra film, denna kommer jag se om. Kan inte direkt säga så mycket mer, än se den gärna om ni vill se en romantisk fransk film.

Betyg: 4 av 5




Älskaren - min recension

Vilken fin film, älskar denna. Kändes som om mitt hjärta brast i slutet av filmen. De intima erotiska scenerna i filmen är mycket vackert gjorda, men det är så mycket mer än dessa som gör filmen så bra. Måste se den igen för att ge högre betyg.

Betyg: 4 av 5




Mediterraneo - min recension

Detta är en skön film med lätt och glad humor. Solig och varm med sköna karaktärer. Väldigt fin film som jag kommer se om och om igen.

Betyg: 4 av 5




Marocko - min recension



Filmen Marocko från 1930 av Josef von Stjernberg gav mig inget... Den var bara godkänd, skulle inte rekommendera den, men den är ändå inte dålig... Marlene Dietrich är skön på sitt speciella sätt som vanligt...

Betyg: 3 av 5




Den lena huden - min recension

Jag älskar ju Truffauts filmer och jag älskar även denna. Den är så snyggt gjord och handlingen så välplanerad, kameravinklar etc. Måste se den fler gånger för att ge den högre betyg...

Betyg: 4 av 5





I skuggan av Bronx - min recension



I skuggan av Bronx från 1993 regisserad av Robert de Niro är ytterliggare en maffiafilm som är en besvikelse... Tycker inte alls den ger sitt fulla potetial, det finns mer att ge... Men budskapet är bra i filmen, och helt ok filmad så den blir ändå godkänd.

Betyg: 3 av 5




Lili Marleen - min recension



Lili Marleen från 1981 var faktiskt en liten besvikelse, hade förväntat mig mer, men den håller ändå... Tycker inte om att de har amerikanska/brittiska skådespelare som är dubbade... Men den är godkänd.

Betyg: 3 av 5




Mechanic: En människojägare - min recension



Mechanic: En människojägare är en action/thriller från 1972. Ytterliggare en Charles Bronson film som sambon tvingat en om se... Men jag tycker inte denna håller, visst Bronson är sitt vanliga coola-jag men handlig och agerande spricker....

Betyg: 2 av 5




En amerikansk varulv i London - min recension



Positivt överraskad av En amerikans varulv i London! Denna var faktiskt riktigt bra för att vara en typisk 80-tals rulle av Landis... Omvanligen till varulv är mycket snyggt gjord, stundtals bättre än den animations tekniken man använder sig av nuförtiden... Godkänd!

Betyg: 3 av 5




Resident Evil: Extinction - min recension



Resident Evil: Extinction från 2007 är den tredje Resident evil filmen med Milla Jovovich. Nej, nej åter nej, jag är inte förtjust i denna filmen. Tiden jag la på denna tiden känns bortkastad, vet inte om jag någonsin kommer se den igen... Men den får ändå en 2:a för att ibland är det riktigt snyggt gjorda scener.

Betyg: 2 av 5




Maffiabröder - min recension



Vilken besvikelse Maffiabröder var! Det är ju ändå en Martin Scorsese film. Den är så hyllad och prisad och så var den faktiskt bara ok, varken mer eller mindre... Kan inte mer än bara ge den ett betyg:

Betyg: 3 av 5




Maratonmannen - min recension

Denna var faktiskt riktigt bra. Väldigt snyggt gjord med speciell handling, Dustin Hoffman är super i sin roll. Det finns faktiskt inte så mycket mer jag kan säga om denna.

Betyg: 4 av 5




Grizzly man - min recension

Tycker det är svårt att betygsätta dokumentärer, så jag kan bara säga att detta är en mycket bra dokumentär, ok innehåll men snyggt presenterat...

Betyg: 4 av 5




Lolita - min recension



Lolita är ett drama från 1997. Jag har lite svårt att sätta betyg på denna filmen, den liksom väger från 3 till 4:a... Jag tycker om handligen även fast den är lite absurd, men jag älskar Jeremy Irons och hans spelar sin roll riktigt bra... Men det får nog bli en stark 3:a så länge...

Betyg: 3 av 5




Trollkarlen från Oz - min recension

Nej, jag har faktiskt inte sett denna filmen innan... Jag blev mycket positivt överraskad och förstår absolut varför den har varit så populär genom åren... Den är helt underbar, men för att jag skall ge den högsta betyg så krävs att jag ser den en gång till.

Betyg: 4 av 5




Sophie Scholl: Den sanna historien - min recension

Jag blev faktiskt berörd av denna filmen. Tycker om att de har lagt en annan vinkel på filmen än vad majoriteten av filmer som handlar om andra världskriget/förintelsen har gjort... Berörs av Sophies öde, men känner även hennes styrka. Den var faktiskt mycket bra...

Betyg: 4 av 5




Dracula (1931) - min recension



Klassikern Dracula från 1931 med Bela Lugosi. Vad besviken jag blev på denna filmen... Man har hört så mycket om den innan, och att den skall vara den stora Dracula filmen (utom stumfilms orginalet), men mina förväntningar uppfylldes inte, tycker faktiskt att den var dålig, det finns så många fler Dracula filmer som är mycket bättre...

Betyg: 2 av 5




Kalle Blomkvist: Mästerdetektiven lever farligt - min recension

När jag var barn så älskade jag att titta på Kalle Blomkvist: Mästerdetektiven lever farligt, tyckte den var jättespännande och läskig, men nu när jag ser den igen så märks det att det är något som fattas, att det helt enkelt är en barnfilm. Men även att filmen passar barn bäst så är det ändå en bra familjefilm, den får godkänt.

Betyg: 3 av 5



Pirates of the Caribbean: Vid världens ände - min recension

Ne jag tycker inte denna är lika bra som de två föregångarna. Denna skiljer sig på det sättet att den är mer inriktad på att slås och skjuta med kanoner... Men den är godkänd.

Betyg: 3 av 5




Pirates of the Caribbean: Död mans kista - min recension

Ja, den håller måttet, det 'r ju helt klart en pirates film och jag tycker den är bra. Man hängre med i hela filmen och tappar inte direkt intresset någon gång. Lika bra som ettan.

Betyg: 4 av 5




Skräcken i svarta lagunen - min recension

Denna filmen var helt godkänd, det kändes dock att det fattades något i jämförelse med andra svart/vita monster filmer.

Betyg: 3 av 5





RSS 2.0