Brüno - min recension



Brüno är en komedi eller en mockumentär (påhittad dokumentär) från 2009 med Sasha Baron Cohen i huvudrollen som den homosexuelle Brüno. Vi ser även svensken Gustaf Hammarsten, från filmen Tillsammans, som Brünos homosexuelle assistent Lutz. Filmen handlar alltså om modereportern Brüno som blir sparkad från sitt tv-program och blir portad från alla stora modeevents i Europa. Nu bestämmer sig Brüno för att söka lyckan i amerika.

Ne alltså denna filmen är helt befängd. Jag tyckte att Cohens film Borat var rätt så roligt när den kom, men Brüno är helt värdelös. Tycker att han driver på ett osmakligt sätt med homosexualitet, och vissa scener är till och med helt absurda. Jag kan tänka mig att många tycker att denna filmen är jätterolig, men den tillfaller inte i min smak. Kan inte annat än att ge den en stark etta.

Betyg: 1 av 5




Wallander: Skytten - min recension



Wallander: Skytten är film nummer 21 i serien om kriminalkommissarie Wallander som återigen spelas av Krister Henriksson. Denna filmen handlar om en prickskytt som skjuter utvalda personer runt om i Ystad. Polisasspiranten Pontus är i en sårbar situation för hans far har tagit med Pontus son till Ystad. Nu gör Pontus allt för att hitta och sätta dit prickskytten, han skyr inga medel och hans liv svävar i fara. Vem är egentligen skytten och vad vill han? Varför skjuter han ned dessa utvalda personerna, och åt vem?

Nu börjar äntligen Wallander att ta sig lite igen, de två, tre, fyra filmerna innan denna har inte varit mycket att hänga i granen, så nu äntligen har det kommit en ny Wallander med lite spänning i. Den är bra gjord, skådespelarna är så bra som de brukar vara i en svensk kriminalare, och ett plus är att filmen inte handlar om Wallanders relation till åklagaren, som flera filmer innan har gjort. Det är även roligt att få reda på lite mer om någon annan karaktär i Wallanderfilmerna. Ne, men helt klart är detta en godkänd Wallander.

Betyg: 3 av 5




Finding neverland - min recension



Finding neverland är ett drama från 2004. I denna ser vi Johnny Depp som författaren J.M Barrie, och Kate Winslet som änkan miss Davies. Filmen handlar om Barries resa till att skriva sin populära bok, Peter Pan. Barrie är gift med en kvinna som han inte har något gemensamt med, han finner ingen insperation till att skriva något nytt och hans medelmåttiga pjäser blir misslyckade. En dag i parken träffar Barrie miss Davies och hennes fyra pojkar och de finner varandra direkt. Barrie spenderar mer och mer tid med miss Davies och hennes barn och deras underliga, men underbara relation, kommer att ligga till grund för berättelsen om Peter Pan.

Detta är en vacker historia om en mans liv och hans relation till den kvinnan han kommer att älska. Även en vacker historia om relationer mellan barn och vuxna och en perfekt kombination av båda världarna. Att filmen har ett rätt så sorligt slut tycks inte göra något, utan det känns så perfekt, det knyter verkligen ihop säcken. Detta är en historia som går in i hjärtat på både barn och vuxna. Och ni vuxna, glöm inte hur det vara att vara barn, och ni barn, försök inte att växa upp och bli vuxen allt för fort, fortsätt leka och använd er fantasi.

Betyg: 4 av 5




Dödligt vapen 2 - min recension



Dödligt vapen 2 är en action från 1989 och är den andra uppföljaren på Dödligt Vapen från 1987. I denna ser vi åter igen Mel Gibson och Danny Glover som poliserna Riggs och Murtaugh. Denna filmen handlar åter igen om drogsmuggling, men nu är det i gigantiska propotioner och det smugglas genom sydafrikanska diplomater. Riggs och Murtaugh gör allt för att komma åt dem, men de skyddas av sin diplomati. Samtidigt skall Riggs och Murtaugh agera livvakter åt en snubbe, Leo, som skall vittna mot just dessa sydafrikanska diplomater, något som inte blir så lätt som de trodde. Kommer de kunna hålla Leo vid liv samtidigt som deras egna och deras familjers liv är i fara?

Denna uppföljaren tycker jag håller samma mått som den första filmen, det är lika skön action med komiska inslag och rappa repliker. Det kanske är en aning mer komedi i denna än i den första, men det gör inget, blir nästan bättre. Riggs och Murtaughs relation är på ett lagom plan och det håller fortfarande på att lära känna varandra. Som sagt så tycker jag att denna håller samma mått som den första filmen och därför är den värd en fyra även den.

Betyg: 4 av 5




Dödligt vapen - min recension



Dödligt vapen är en action från 1987 med Mel Gibson och Danny Glover i huvudrollerna som poliserna Riggs och Murtaugh. Riggs och Murtaugh blir polispartners, mot bådas viljor. Murtaugh är inne på de sista åren till pensionen och vill bara arbeta ut tiden, medans Riggs är en självmordsbenägen polis som slänger sig in i farliga situationer utan att tänka först. Nu måste de arbeta ihop för att stoppa en stor drogsmugglings kartell.

Ja detta är väl 3:e eller 4:e gången jag ser denna filmen och jag kan tänka mig att många redan har sett den, men den är riktigt bra. Det är sådan skön 80-tals känsla över filmen, man kombinerar perfekt action med komedi. Både Glover och Gibson kompleterar varandra perfekt i sina roller. Jag tycker om denna typ av film, speciellt från den ljuva 80-talet så jag kommer att ge denna en fyra.

Betyg: 4 av 5




Linje 123 kapad - min recension



Linje 123 kapad är en action/thriller från 2009. I huvudrollerna som Walter och Ryder ser vi Denzel Washington och John Travolta. Filmen handlar om Walter som arbetar i kontrollrummet för tunnelbanetrafiken i New York. En dag så händer det något under Walters pass, ett tåg bara stannar mitt ute på rälsen och det visar sig att tåget har blivit kapat och alla passagerare kidnappade. Nu får Walter hantera situationen och föra konvensationer med hjärnan bakom kapningen för, Ryder, vägrar prata med någon annan än Walter.

Denna var faktiskt helt okej, den gav underhållning för en stund, men det är inte en film jag kommer att köpa. Det som räddade hela filmen var Denzels rollprestatione, han är riktigt grymm i denna, så som han är i många andra roller. Travolta är helt okej, men han gör inget häpnadsväckande eller nytt. Tycker man om spänning och action, Hollywoodproducerad, så skall man absolut se denna.

Betyg: 3 av 5




G-force - min recension



G-force är en barn/familjefilm från 2009, utgiven av Disney. Filmen är halvanimerad och handlar om ett gäng spioner som arbetar för amerikas regering, och de är marsvin! Alla de små marsvinen har olika områden som de är experter på, t.ex. sprängning, teknik etc. Marsvinsgäget utsätts för en komplott och måste nu själva rädda jorden från dess undergång.

Även denna såg jag på flygplanet till New York och som jag sa innan är så är det inte det ultimata stället att se film på. Ja, vad skall jag säga om G-force? Den var för barnslig för min smak, jag brukar tycka om nästan alla disneys filmer oavsett om de är tecknade/animerade eller är spelfilmer, men denna tyckte jag inte om, jag tror att den passa mer för yngre åldrar och för pojkar. Är man 5 år och pojke så kommer man nog älska denna filmen för det är actionfylld och små rolig. Jag ger filmen en tvåa för den var rätt så snyggt gjord och hyfsat underhållande.

Betyg: 2 av 5





Upp - min recension



Upp är en familjefilm från 2009 och är Disney/Pixars nya film. Filmen handlar om en gammal man som bor ensam kvar i sitt hus efter hustruns död. Byggföretag gör allt för att köpa hans hus så att de kan bygga nytt på tomten, men gubben vägrar sälja, men vill ändå inte bor kvar och en dag åker han iväg, men hur?... Jo, genom att fästa hundratals ballonger vid sitt hus för att få huset att lyfta, och det lyckas. När gubben flyger i sitt hus mot sitt och hans hustrus drömresemål så knackar det helt plötsligt på dörren, och där utanför står en ung scout pojke som är livrädd. Detta är bara början på ett äventyr genom luften och mot djungeln.

Jag såg denna när jag satt på flygplanet till New York, och det är ju inte det bsäta sättet att se film. Det är dåligt ljud, inga subs och man blir konstant avbruten. Så jag känner att jag egentligen borde se filmen en gång till "på riktigt" för att kunna ge filmen ett rättväst betyg. Men jag tycker att filmen var underhållande, jag hade rätt höga förhoppningar på den och alla uppfylldes inte riktigt, men filmen var ändå bra. Den var mysig och stundtals riktigt rolig. Filmen pendlar just nu mellan en stark trea och en svag fyra, men jag tror att efter jag sätt om filmen så kommer jag ge den en fyra, så det får bli en fyra nu med.

Betyg: 4 av 5




Flickan som lekte med elden - min recension



Flickan som lekte med elden är den andra filmen i Millenium triologin. Filmen gjordes 2009 av Daniel Alfredsson. I denna återser vi Noomi Rapace som Lisbet Salander och Michael Nyqvist som Mikael Blomkvist. I denna får vi se hela Lisbets historia, varför Lisbet blev den som hon är. Filmen börjar med att Lisbet kommer tillbaka till Sverige efter att ha varit utomlands i ett år och utan att ha någon kontakt med någon. Nu när hon kommer tillbaka misstänks hon på mordet på ett par och på advokat Bjurman. Nu måste Lisbet hitta sanningen, vem är det som försöker sätta dit henne, och varför? Samtidigt genomför Blomkvist sin egna utredning för han är helt övertygad om att Lisbet är oskyldig.

Tycker att denna var helt okej, men den är inte lika bra som den första filmen, Män som hatar kvinnor. Denna filmen var väldigt inriktad bara på Lisbet, första filmen handlade mer om relationen/samspelet mellan Lisbet och Mikael och jag kan tröttna lite om bara se historien om Lisbet. Filmen känns även väldigt trög/seg, tempot är lite lågt genom filmen, men ändå finns spänningen där. Den första filmen i triologin fick en fyra, och jag kan inte ge denna mer än en trea, godkänd.

Betyg: 3 av 5





Transformers: Revenge of the fallen - min recension



Transformers: Revenge of the fallen är ett action/äventyr från 2009. Denna är uppföljaren till Transformers som kom 2007. Revenge of the fallen handlar om decepticons som återvänder till jorden för att kidnappa Sam, Sam kan nämligen se syner av vart ett domedagsvapen ligger gömt på jorden. Samtidigt lär sig Sam sanningen bakom de ursprunliga Primesen (Transformers gudarna) och den onde, fallne Primen, The Fallen. Autobots ledare Optimus Prime tar på sig ansvaret att rädda Sam och mänskligheten, och att störta The Fallen, men kommer han att klara det helskinnad?

Tycker att denna är i samma klass som den första filmen. Actionscenerna och transformers är riktigt snyggt gjorde, det ända som stör mig otroligt mycket är alla kärleksscener mellan Sam och hans flickvän, de är så otroligt störande och förstör filmen, precis som i den första filmen. Hade det inte varit med några töntiga kärleksscener så skulle jag ge både denna, och den förs filmen, varsin fyra, men nu får det bara bli en trea. Hoppas att det är mindre sådana här scener i den tredje filmen.

Betyg: 3 av 5




The Haunting in Connecticut - min recension



The Haunting in Connecticut är en thriller/skräckfilm från 2009. Filmen handlar om en familj som flyttar in till ett hus i Connecticut för att vara närmare sonens cancerklinik. Det visar sig att detta inte är ett vanligt hus, sonen börjar nämligen se syner om döda människor. Alla skyller på sonens medicinering och stress ända tills det börjar hända onaturliga saker i huset som alla kan se. Det visar sig att huset har varit ett bårhus och att man gjorde olika experiment på de döda. De dödas själar lämnade inte huset och nu vill de ha revange.

Denna var väl helt okej, inte så hemsk som jag trodde den skulle vara, men den hade sina stunder. Själva storyn är intressant då den bygger på verkligen händelser, men skådespelarna håller inte riktigt ända vägen. Jag skulle väl säga att denna är knappt godkänd, en okej kvällunderhållning. Den får en trea minus.

Betyg: 3 av 5




Yes man - min recension



Yes man är en komedi från 2008. I huvudrollen som Carl Allen ser vi Jim Carrey. Filmen handlar om Carl som arbetar på en bank. Han är missnöjd med livet och vill inte göra något eller träffa sina vänner. Genom en gammal vän kommer han in på en föreläsning som handlar om att säga ja till allt i livet. Carl ingår en pakt med föreläsaren som handlar om att Carl måste säga ja till allt, han får med andra ord aldrig säga nej. Nu öppnas Carls liv för flera nya möjligheter, han träffar bland annat en tjej som han blir kär i. Men allt går inte riktigt som det är menat, skall man verkligen säga ja till allt i livet?

Blev riktigt förvånad när jag såg denna, trodde inte att den skulle vara direkt rolig, men så fel jag hade. Jag satt och skrattade på flera ställen i filmen. Carl töntiga chef är riktigt rolig, speciellt med sina temafester. Filmen håller på flera punkter och jag fick det jag ville ha utav en Carrey komedi. Denna rekommenderar jag att man skall se om man är sugen på en komedi, men det förutsätt nog att man tycker om Jim Carrey och hans humor.

Betyg: 4 av 5




Smart people - min recension



Smart people är en drama/komedi från 2008. I denna ser vi Dennis Quaid som Lawrence Wetherhold, Sarah Jessica Parker som Janet och Ellen Page som Vanessa Wetherhold. Filmen handlar om den självupptagne professorn i litteratur, Lawrence Wetherhold. Hans fru har gått bort och lever med sina två barn. Hans dotter, Vanessa, är den som tar han om hemmet och vet allt om allt, hon vill ha maxpoäng på alla prov hon gör och vill gå på en film skola. En dag kommer Lawrence adoptivbror på besök och han bestämmer sig för att stanna hos familjen och bli Lawrence chafför, mot Lawrence vilja. Lawrence har nämligen blivit av med körkortet. En dag när Lawrence kommer in på sjukhus så är hans doktor en gammal student, Janet, som han hade för över tio årsedan. Detta är början på en krånglig relation.

Filmen är ett relations drama/komedi mellan olika karaktärer, mellan bröder, far och dotter, farbror och dotter, Lawrence och Janet, osv. Jag tycker inte att filmen håller, vet inte riktigt vad man vill förmedla med filmen. Den känns långtråkig och griper inte riktigt tag i mig. Parker är kass i sin roll som Janet, i och försig tycker jag itne att hon är bra i något annat än i Sex and the city. Filmen håller inte helt enkelt, och jag kommer aldrig se om den.

Betyg: 2 av 5




Bangkok Dangerous - min recension



Bangkok Dangerous är en action från 2008 med Nicolas Cage i huvudrollen som yrkesmördaren Joe. Filmen handlar om Joe som hyrs in av diverse personer för att mörda människor. Joe ställer inga frågor utan genomför bara sitt arbete. Nu får han ett nytt jobb som tar honom till Thailand, här blir inget som planerat. Joe blir kär i en döv tjej som arbetar på ett apotek. Han skaffar sig även en hjälpreda som ahn börjar får vänskapliga/faderliga känslor för. Han börjar att träna sin nya hjälpreda och deras band växer sig starkare. När Joe får sitt sista jobb i Bangkok visar det sig att han skall mörda en thailändsk folkhjälte, och detta sätter sig emot han nyfunna moraliska värderingar.

Ne usch, denna filmen var inget att ha. Helt menigslös hollywood-action. Varför gör Cage bara skitfilmer nuförtiden, han var ju riktigt grym för några årsedan. Filmen håller nästan ingenstans, allt känns meningslöst och ibland till och med skrattretande. Jag rekommenderar inte denna, förutom till den som älskar actionfilmer med mycket slag och pistoler.

Betyg: 2 av 5




Semester...

Tyvärr har det inte blivit några filmrecensioner nu på ett tag, tyvärr. Har nämligen varit på semester (nu igen). Var och spanade in The Big Apple, New York. Hade en fantastisk shoppingsemester, men nu är jag tillbaka och kommer att börja skriva nya filmrecensioner. Är tacksam för alla kommentarer ni ger på recensionerna, och glöm inte att du kan tipsa mig om en film som just du vill läsa en recension om.


Taken - min recension



Taken
är en action från 2008 med Liam Neeson i huvudrollen som Bryan Mills. Filmen handlar om Mills som tidigare arbetat för regeringen som "förhindrare". Han har nu pensionerat sig för att flytta närmare sin dotter och ex-fru. Han försöker ta igen förlorad till med sin dotter, i och med att han inte var med i hennes barndom nu fyller hon 17 år. Hon får sin mamma och pappa att skriva på ett intyg för att resa till Paris. Detta är inte pappan/Mills så glad över, och han är väldigt överbeskyddande och ger dottern flera intruktioner. När hon har kommit till Paris och är inne i lägenheten ringer hennes pappa (Mills) och de pratar, men helt plötsligt ser hon män komma in i lägenheten och kidnappar hennes kompis och nu skall de ta henne, medan hon pratar i telefon med Mills. Nu går Mills in i sin gammla roll och skall försöka hitta sin dotter till varje pris, för kidnapparna handlar nämligen med trafficing.

Blev faktiskt rätt impad av denna film, trodde inte alls att den skulle vara så bra. Själva handlingen i sig är riktigt bra, medans själva filmen är emellan åt en typisk hollywood action. Första delen av filmen är väldigt lugn, här skall man lära känna Mills och hans dotter och deras relation. I andra delen av filmen så är det fullt av action, slagsmål, vapen och biljakter. Man vet ungefär hur filmen kommer att sluta, han kommer ju givitvis att hitta sin dotter. Allt detta drar ned filmens betyg, men den får en trea, kanske till och med en stark trea.

Betyg: 3 av 5




Trust the man - min recension



Trust the man
är en drama/komedi från 2005. I filmen ser vi flera välkända ansikten så som Julianne Moore, Maggie Gyllenhaal och David Duchovny. Filmen handlar om två relationer en mellan den stora skådespelaren Rebecca och hennes man Tom. Den andra relationen är mellan Rebeccas bror Tobey och hans sambo Elaine. Tom och Rebecca har problem med kärlekslivet, Rebecca vill nämligen inte ha samlag, medans Tom vill ha det två gånger om dagen. Detta leder till att Tom har en affär med ett var barnens kompis mamma på skolan. Tom är också hemmapappa med parets två barn. Rebecca och Tobey är ju syskon, och Rebecca är bästa kompis med Elaine och Tobey är bästa kompis med Tom, detta gör allt lite komplicerat. Tobey och Elaine har inga problem med kärlekslivet utan med deras relation, Elaine vill gifta sig och ha barn, det vill inte Tobey för han är rädd för döden, detta leder till att de gör slut.

Vet inte riktigt vad jag skall säga om denna, vissa delar av filmen är jättebra, medan andra är riktigt kassa. Tycker att det är bra skådespeleri genom filmen, känns bara lite konstigt att se Duchovny i denna rollen, i och med att jag sett alla avsnitt av serien Californication. Men men, Trust the man ligger och svajar mellan en tvåa och en trea, i och med att jag fann filmen hyfsat givande så kommer jag att ge den en trea, en svag sådan.

Betyg: 3 av 5




The Squid and the whale - min recension



The Squid and the whale
är ett drama från 2005. Filmen handlar om en familj på 80-talet. Familjen består av en pappa som är en glömd stor författare som nu arbetar som lärare, en mamma som precis själv börjat skriva och det går bra för henne, två söner den ena är i tonåren och vill vara precis som sin far och den andra är runt 12 års åldern och älskar tennis. Pappan och mamman bestämmer sig för att skilja sig och nu är barnen kluvna mellan vilken förälder de tycker om bäst. Alla de fyra personerna har olika egna problem, pappan är rädd för att vara ensam och bli gammal och han är avundsjuk på att hans fru kan skriva och bli publicerad och inte hans manus. Mamman har problem med att hon är olycklig och är med olika män. Den äldsta sonen vet inte vem han själv är och härmar allt som hans pappa gör och säger, men är han lycklig? Den yngsta sonen tar ut sina aggetioner genom att dricka öl och onanera överallt.

Detta är ett bra raletions/familjedrama om en familj som är dysfuntionell. Handlingen är väldigt bra skriven och alla roller är välskrivna och väl agerade. Men det finns något med filmen som gör att den inte når upp till en fyra, kan inte riktigt säga vad det är, men den engagerar mig inte riktigt. Den får godkänt, en trea.

Betyg: 3 av 5




RSS 2.0