Funny people - min recension



Funny people är en drama/komedi från 2009. I huvudrollerna ser vi Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann och Jason Schwartzman. Filmen handlar om George som är en världskänd ståupp komiker som lever i lyx. En dag får han reda på att han lider av en dödlig sjukdom och nu börjar han omvärdera sitt liv. Kan vill skaffa sig riktigtra vänner och få sin ungdomskärlek tillbaka...

En hyfsat bra film faktiskt. Sandler gör ytterliggare en roll som inte bara är rolig utan även han en allvarlig sida. Handlingen är ok, skådespelarena är ok, ja hela filmen är ok, finns egentligen inte så mycket mer att säga. Fungerar att se om man är sugen.

Betyg: 3 av 5




Man to man - min recension



Man to man är ett äventyr från 2005. I huvudrollerna ser vi bl.a. Joseph Fiennes och Kristin Scott Thomas. Filmen utspelar sig på 1800-talet. En grupp antropologer reser till Afrika för att finna den saknande länken mellan apan och människan . De tar med sig två pygmeér hem och är övertygade att deras släkte är den saknande länken. Nu ställs de tre vetenskapsmännen mellan vetenskapen och deras egen moral.

En hyfsat bra film faktiskt. Filmen är mest hemsk, hur behandlingen av dem som är annorlunda ser/såg ut. Det värsta är att skulle vi idag finna människor som skiljer sig från "det normala" t.ex. de har blå hud, så skulle vi behandla dem på samma sätt som pygmeérna behandlas i denna filmen. Men, men, en film som fungerar att se, håller ett jämt tempo, godkänd.

Betyg: 3 av 5




Coco Chanel & Igor Stravinsky - min recension



Coco Chanel & Igor Stravinsky är ett drama från 2009. I rollen som Igor Stravinsky ser vi Mads Mikkelsen och som Coco Chanel ser vi Anna Mouglalis. Igor att kompositör. när hans senaste balett har premiär sitter Coco i publiken. Baletten blir utbuad för att musiken är för modern. Men Coco ser han som ett geni. Några år senare bjuder Coco in Igor och hans familj att bo med henne i Paris, ett erbjudande som familjen Stravinsky antar. Inte långt efter att de flyttat in inleder Igor och Coco en kärleksaffär...

Nu är det några månader sedan jag såg denna, dock har den lämnat ett stort intryck för jag har ofta tänkt på den. Själva handlingen är inte det som gör filmen så bra, utan skådespeleriet och speciellt fotot. Varje foto i filmen känns otroligt genomtänkt och är mycket vackert. Färgerna är underbara och varenda detalj i fotot är noga planerad. Jag tror till och med att jag kommer att köpa denna, för den platsar i filmsamlingen. Dock tror jag inte att alla tycker om denna filmen, men vill man så ge den en chans, för jag tycker om den.

Betyg: 4 av 5




The Mask - min recension



The Mask är en komedi från 1994. I huvudrollen som Stanley Ipkiss ser vi Jim Carrey. Stanley är en helt vanlig ungkarl som arbetar på en bank, man kan säga att han är en mes för han blir alltid "överkörd" av sina kollegor. En dag atår Stanley på en bro och funderar över sitt liv, och då ser han masken i vattnet. Det Stanley inte vet är att det är en magisk mask, och nu blir Stanley den personen som alltid är i centrum, precis som han alltid har velat...

Kände att det var dags att se om denna, hade inte sett den sen 90-talet. Och jag tycker att den fortfarande håller. Visst den kanske inte är lika rolig som den var första gången man såg den, men man sitter fortfarande och drar i smilbanden. Har man inte sett denna så skall man göra det, för jag hävdar att denna tillhör de 90-tals filmer man borde ha sett.

Betyg: 3 av 5




Min odödliga kärlek - min recension



Min odödliga kärlek är ett drama/biografi från 1994. I huvudrollen som Ludwig van Beethoven ser vi Gary Oldman. Vi ser även Isabella Rossellini i en av rollerna. En kort tid efter att den store musikerna Ludwig van Beethoven har dött hittar hans sekreterare ett brev som är riktat till en kvinna i Beethovens liv, men sekreteraren vet inte vem och nu börjar sökandet efter kvinnan...

Filmen hoppar i fram och tillbaka i tiden, så vi får se Beethoven i de historier olika personer berättar om honom. Filmen är en inblick i vem Beethoven var som person. Handlingen är mycket bra, men det som gör att jag tycker mycket om filmen är dels den underbara musiken och dels Gary Oldmans otroligt rollprestation. Jag skulle vilja hävda att han gör sin livs roll i denna filmen som Ludwig van Beethoven. Kan inte mycket mer säga än att se den.

Betyg: 4 av 5




RSS 2.0