Alla tiders Halloween - min recension

Halloween till ära så tittade jag på Disneys Alla tiders Halloween. Faktiskt första gången jag sett denna. Det är ju egentligen ingen ny film från Disney utan bara en massa klipp på skurkarna från i princip alla de gamla Disneyfilmerna. Men jag tycker ändå att den var bra, man blev sugen att se Disneyfilm, och man kommer inte ihåg alla sekvenser från alla Disneyfilmerna man har och har sett. Så jag ger ändå denna en 3:a i betyg.

Betyg: 3 av 5




No country for old men - min recension

Denna film tycker jag är väldigt svår att betygsätta. Tycker att det är svårt att greppa vad egentligen den handlar om och vad som var bra resp. dåligt. Den är iaf mkt snyggt gjord, de skall bröderna Coen ha creed för. Detta är första gången jag ser Javier Bardem i en sådan här roll, har bara tidigare sett han i drama roller. Han gör, precis som i sina drama filmer, ett underbart arbete, han är verkligen en mkt bra skådis. Om man nu skall betygsätta så får jag förtillfället sätta en 3:a på filmen, men det lutar åt en 4:a, men behöver nog se om den, så det blir en stark 3:a.

Betyg: 3 av 5





Film nytt

  • Quantum of solace
Imorgon har ju den nya Bond-rullen premiär runt om i landet. Statens biografbyrå har tidigare bestämt att åldersgränsen för att gå att se den nya Bond skulle ligga på 15 år, nu har Sony överklagat beslutet och fått rätt, så åldersgränsen har nu sänkts till 11 år. Från Filmtipset.se


  • Ny chef för Publiken på Svenska filminstitutet
Den nya chefen för Publiken är Bengt Toll, han har tidigare arbetat på Film i Väst men har nu sadlat om. Toll kommer att tillträda som chef den 1 februari 2009. Från Filmnyheter.se



Drömmarnas land - min recension

Drömmarnas land (In America) av regissören Jim Sheridan är helt underbar. Filmen är berättad och handlingen utgår ifrån verkligheten, allt känns som om man själv varit med om det. Det är inte alls en storbudget Hollywood film där allt är make-believe. Hela filmen utgör en speciell charm och rör vid både livets födelse och slut. Sheridan har gjort ett mästerligt arbete som regissör, tycker att denna filmen är bättre än han mer kända film Min vänstra fot. Drömmarnas land är absolut en mycket vacker drama film som berör långt in i hjärtat.

Betyg: 5 av 5




Robotar - min recension

Då har man sett Robotar från skaparna av Ice age. Jag blev faktisk positivt överraskad över denna filmen, hade inga höga förväntningar då den inte har fått så bra betyg innan + att det är en 2 för 99krs film. Men som sagt, den var bra! Animeringen av snygg, med tanke på alla olika delar som robotarna hade, handlingen var också ok. Dock var det inte så mkt skämt, men de skämten som fanns var roliga. Hela filmen i sig hade en slags charm över sig vilket gör filmen höjs i mina ögon. Jag ger den bara en 3:a så länge, men kanske höjer betyget till en 4:a nästa gång jag ser filmen.

Betyg: 3 av 5




Film nytt

  • The Boondock Saint's II: All Saint's day
Uppföljaren till The Boondock Saint's är nu under inspelning och den kommer ha premiär under 2009. Den nya filmen kommer att heta The Boondock Saint's II: All Saint's day och både Sean Patrick Flanery och Norman Reedus som hade huvudrollerna (bröderna McManus) i orginalet kommer även ha det i uppföljaren. Det är återigen regissören från orginalet, Troy Duffy, som kommer att regissera uppföljaren. Från Filmtipset.se


  • Änglar och demoner
Nu så äntligen är det satt ett datum för uppföljaren till den populära Da Vinci-koden; Änglar och demoner. Den 15 maj 2009 ligger premiären nu. I denna uppföljare så får vi återigen se Tom Hanks som forskaren Robert Langdon och Ron Howard regisserar. Från Filmtipset.se



Bee movie - min recension

Då har man sett den tredje dreamworks filmen i min samling, Bee movie. Hade rätt så höga förväntingar innan jag tittade på filmen i och med att det är Jerry Seinfeld som har skrivit manuset. Faktiskt så uppfylldes mina förväntningar. Det var en helt ok film med flera roliga dialoger och skämt. Själva handlingen i sig var bra och den hade ett bra budskap. Men som sagt en bra animerad film och även om jag ger den 3 av 5 så är det en hög 3:a.

Betyg: 3 av 5




Pixar short films collection vol.1 - min recension

Tycker att det är enklast att recensera hela utgåvan än att gå in i varje kortfilm. Tyckte att det var grymt kul att se dessa 13 kortfilmer. Tycker att det var bra att man fick se den i ordning efter vilket år de gjordes. Det är en grym skillnad bara från den första filmen och den 4:e. De var väldigt fint animerade, vissa av dem var rätt sorgsna medan vissa var jätteroliga. Dessa tycker jag att alla borde se, samlingen är mindre än en timme så det är ju inget slöseri med tid. (Iof så är film aldrig slöseri för mig) ;)

Betyg: 4 av 5




Utpressning (The Big Sleep) - min recension

Ännu en dag med en Humphrey Bogart film. Jag tycker att denna film är väldigt speciellt, den är en mycket invecklad film-noir. Man vet intre riktigt vad som skall hända och egentligen inte vad som händer, det är snabba vändningar så det gäller att man hänger med. Men Humphrey Bogart och Lauren Bacall är underbara att se i denna filmen, precis som i deras andra filmer, man kan riktigt se att det finns mer mellan dem än bara vänskap, de är verkligen vackra ihop. Men åter till filmen så är det en spännande äventyr/gangsterfilm där det alltid händer något i varje scen.

Betyg: 4 av 5

 


Madagaskar & Madagaskarpingvinerna i Uppdrag jul - min recension

Då har jag idag sett Madagaskar för andra gången, såg den med engelskt tal. Den är bara så rolig, kan inte låta bli att skratta år skämten i filmen. Både Ben Stiller och David Schwimmer passar perfekt in i sina roller och David är grymt rolig. Men det roligaste i filmen måste vara pingvinerna, vet inte vad jag skall säga de var bara helt underbara. I denna utgåvan ingick kortfilmen Madagaskarpingvinerna i Uppdrag jul och den var också lysande. Man kan inte låta bli att skratta när de förklarar krig mot den lilla pudlen, haha... Båda filmerna får samma betyg och det blirrrrrrrr (*trummvirvel*)

Betyg: 4 av 5

 


På andra sidan häcken - min recension

Fick hem denna filmen på posten idag, och såg den med en gång. Vi började se den på svenska men bytte snabbt till engelska. Martin Timell hade den svenska huvudrollen och det kändes inte lika bra som Bruce Willis som hade den engelska huvudrollen. Filmen i sig var en bra animerad familjefilm, handlingen var bra och så vidare, man kan säga att allt klaffade och höll måttet. Dock tycker jag inte att det var en wow-film utan en helt ok film som får betyget godkänd.

Betyg: 3 av 5





Korpen flyger - min recension

Idag var det andra gången jag såg denna filmen, första gången var i svenskan i gymnasiet, med andra ord det var några årsedan. När jag såg den då tyckte jag att det var en av de sämsta filmerna jag sett och att musiken var helt galen. Nu när jag ser den idag så tycker jag filmen är helt underbar, och den galna musiken bara sätter en viss charm på filmen. Det är en isländsk film av Hrafn Gunnlaugsson från 80-talet och är det första av två filmer. Filmen utspelar sig i brytningstiden mellan tron på asagudarna och kristendomen. Handlingen är en "klassisk" hämndhandling, något som man kan se i många äldre asiatiska filmer, speciellt i flera av Kurosawas filmer och i duon Lady Snowblood. Denna hämndhandling syns i många filmer nuförtiden också bl.a. i Oldboy och "uppföljaren" Lady Vengence. Även vapen som används i Korpen flyger som kastknivar och gömnda svär i vandringspinnar går att finna i de äldre asiatiska filmern bl.a. i Shogun assasin, dock är den från 80-talet oxå men grundar sig i de äldre asiatiska filmerna. Åter till Korpen flyger så är ja helnöjd med filmupplevelsen, speciell handling, musik, filmning & klippning är något som utmärker denna filmen.

Betyg: 4 av 5





Riddarfalken från Malta - min recension

Idag var jag sugen att se en Bogart film och det blev film-noir filmen Riddarfalken från Malta. Första gången jag ser denna filmen och älskar den precis som Bogarts andra filmen. Dock tycker jag inte att den var lika bra som Att ha och inte ha, men det är två helt olika filmer. Men jag skall nog erkänna att jag är väldigt förtjust i Bogarts röst, finns ingen annan som har en som ens är lik. Synd bara att Bogart dog ung pga av sin tunga rökning. Men åter till filmen så var det mer än godkänd, Peter Lorre var väldigt bra i sin roll som Mr Cairo. Skall säga att jag är väldigt glad att jag köpte Bogart-boxen, annars hade jag gått miste om alla dessa underbara gamla filmerna. Det blir helt enkelt tummen upp för denna filmen!

Betyg: 4 av 5





Valhalla - min recension

Dansk trailer


Valhalla, en barnfilm från 1986. Köpte denna filmen bara för jag läste Valhalla-böckerna i skolan när jag var liten. Nu när jag skulle se den så hade jag hyfsat höga förväntningar, de visade sig tyvärr vara för höga. Filmen höll absolut inte måttet enligt mig, den kunde göras mycket bättre. Handlingen kunde de göra om och lägga fokusen vid asgård och de olika gudarna istället för två småungar som blir betjänter åt Thor. Men jag skall iaf ge filmen creed för att den var bra tecknad, i riktigt "Valhalla-stuk".

Betyg: 2 av 5

 


Boog & Elliott: Vilda vänner - min recension

Köpte denna idag för 49kr på Hemmakväll, och den var värd pengarna. Det kanske inte var den bästa animerade familjefilm jag har sett, men den höll ändå. Skämten var roliga, och det var solklart att Persbrant gjorde rösten till Boog. Dock håller inte handlingen, den känns inte lika utarbetad som i många andra filmer i denna genren. Men heltklart värd 49kr och sevärd.

Betyg: 3 av 5




Atlantis 2: Milos återkomst - min recension

Den var faktiskt bätte än förväntat. Hade väldigt dåliga förväntningar när ja satte mig ned och såg filmen tackvare att alla har pratat/skrivit så dåligt om den, men jag tycker den ändå är ok. Handlar om att gänget åker ut i världen på 3 äventyr tillsammans och ser efterlämningar från när Atlantis folk vandrade jorden. Såg den med svenska röster och dessa var densamma som i tidigare film. Jag ger den en trea i betyg, men en svag sådan.

Betyg: 3 av 5





Hitta nemo - min recension

Då har jag sett Hitta nemo för andra gången, och tycker fortfarande att den är jättebra. Den är väldigt välgjord både när den gäller animationen och handlingen. Tycker att filmen passar både barn som vuxna, alltså en ultimat familjefilm. Kan ju inte annat än att ge filmen ett bra betyg.

Betyg: 4 av 5





Superhjältarna - min recension

Inhandlade faktiskt denna filmen igår, han nämligen bestämt mig för att köpa alla Disney pixar filmerna. Jag har ju redan nästa alla "vanliga" Disney filmerna så tycker att det skall bli kul o införskaffa Pixar oxå.
Just denna filmen tycker jag var helt okej. Dock var den alldeles för lång, nästan 2 tim. Den kändes mer som en "vanlig" action rulle, tyckte att de skulle klippt ned den plus lagt in lite mer skämt. Filmer var ungefär som en tecknad Spykids. Men over all så tycker ja den var helt ok.

Betyg: 3 av 5

 


Min vänstra fot - min recension

Detta är verkligen en underbar film. Det är inte direkt så att det händer något jättespeciellt i filmen utan hela handlingen är rätt igenom underbar. Den handlar om Christy som har en skada från födseln som gör att han bara kan kontrollera sin vänstra fot. Daniel Day-Lewis som spelar Christy gör en helt perfekt rolltolkning, och Jim Sheridan har regisserat filmen super. Väldigt positiv till filmen och rekommenderar den starkt.

Betyg: 4 av 5





Kung Salomons skatt - min recension

Detta är första gången jag har sett hela Kung Salomons skatt, o nej jag hade inte så höga förväntningar. Vad skall man säga, den är helt ok, i "klassisk" 80-tales äventyrs/komedi anda, en blandning mellan Indiana Jones och Jakten på den försvunna stenen/juvelen. Tycker att det är roligt att både Richard Chamberlain och John Rhys-Davies är med i filmen precis som de båda var i serien Shogun. Handlingen i sig och special effekterna kanske inte direkt är det bästa, men som Chamberlain "älskare" så tycker jag ändå att den var bra.

Betyg: 3 av 5

 


Aladdin rövarnas konung - min recension

Denna 3:e uppföljare till orginalet Aladdin var bättre än min förväntningar. Det var i princip samma röster som i tidigare filmer, tecknandet var typiskt för Aladdin. Handlingen i sig var kanske lite blödigt, men det brukar ju Disney-filmer ha, dock är denna lite mer blödig än den första och andra filmen. Men helt klart godkänd!

Betyg: 3 av 5




Den lilla sjöjungfrun 3 - Sagan om Ariel - min recension

Jag tycker att denna tredje film om Ariel är bättre än tvåan som kom för några års sedan. Filmen går tillbaka till det gamla tecknandet som var i den första filmen, rösterna stämmer också överrens. Handlingen i sig kanske inte håller till 100 % men det är ändå en riktigt bra uppföljare, speciellt i jämförelse med tvåan.

Betyg: 3 av 5





Nyckeln till Provence 2 - min recension

Såg precis Nyckeln till Provence 2, har sett den första filmen tidigare. Denna andra delen är i exakt samma andra som den första. Filmerna speglar det enkla livet i Frankrike vid 1890-talet. Det finns inte så mycket att säga om filmen än att den var jättebra och jag kommer absolut se den igen. Rekommenderar starkt att man skall se sådana här filmer, inte bara Hollywood film som är i princip det ända du kan hitta i hyllorna i videobutikerna.

Betyg: 4 av 5

 


Cloverfield - min recension

Jaha då har man sett filmen Cloverfield. Jag tycker att den var helt okej, snyggt filmad med dokumentär-filmnings kameran. Gav mig inte så himmla mkt förutom 1 tim 30 mins nöje, inte mer lr mindre...

Betyg: 3 av 5





Barnhemmet - min recension

Ja nu har man sett den spanska filmen Barnhemmet (El Orfanato). Tyckte att den var jättebra faktiskt, begär inte mer av en rysare än att man skall sitta på helspänn och titta bort från tv:n då o då... Det som gjorde filmen mer än "bara" en rysare var att den var gjord som rysare/drama, alltså de delar som inte var kalla kårar var drama.  Filmen var också väldigt bra filmad + vackert foto. Även skådisarna i filmen var mkt bra speciellt Belén Rueda som spelade karaktären Laura. Belén är även med i filmen Gråta med ett leende som är en jättebra drama film som jag rekommenderar.
Men vill man se en drama/rysare på spanska skall man absolut se Barnhemmet!

Betyg: 4½ av 5




Ironman - min recension

Då har man sett den omtalade ironman ikväll... Ja skall faktiskt säga att ja tyckte den var bra. Märks att det är första av flera filmer då den känns mer som en introduktionsfilm än en "vanlig" spelfilm. Men ja tyckte att Robert Downey Jr var bra i sin roll som ironman, dock kan ja inte förstå att Gwyneth Paltrow är med i filmen, hon passar inte in i filmens tema, men men hon kanske får en mer passande roll i nästa film (om det blir ngn). Hennes karaktär är precis som Batmans och Spidermans kärlek i de superhjälte filmerna... Men som sagt helt klart sevärd, dock är det kanske inte direkt en "tjejfilm" för dem som tycker om romantik/komedi/drama annars...

Betyg: 3 av 5




Beroende

Jag skall bli den första att erkänna mitt beroende, det är tv-serier och filmer! De serier som jag är helt fast i nu är:





Lipstick jungle



&





Private practice

Lång dag...

Idag har det verkligen varit en lång dag... var i skolan 9.30 för genomgång inför projektarbetet i socialt utvecklingsarbete. Min grupp fick valt ett projekt i Kungsbackas kommun, det skall bli intressant när vi har fått lite kött på benen... Det var ett projekt i samarbete med en by i Kamerun som ja jättegärna ville göra, men det var alldeles för lite information om det arbetet så det kanske blir ngt till C-uppsatsen iställer, vem vet...

Sen hade vi en liten kort luch där det blir spagetti o köttfärssås på kåren... Sen hade vi ett helt meningslöst möte med våran handledare, det gav verkligen inte alls mkt... Sen skrev min grupp ihop det sista på arbetet som vi äntligen har lämnat in...

Så nu sitter man här sj i en tom lägenhet men en j*vla huvudvärk, det får snart bli lite matlagning... Finns det ngt tråkigare än att laga mat till bara sig sj??!! Så det får bli spagetti med creme fraiche med örtsmak, det kan nog bli lite intresant o se om det smakar...

Nu e ja här igen...

Ja det här med bloggandet går verkligen i perioder... Nu känner jag för att skriva av mig lite igen...

Inatt kom man hem från sthlm, har jobbat med Working Life i Globen i ca 3 dagar. Har varit en bra erfarenhet att jobba med ett sådant stort evangemang.

Sov 4 tim mellan tis - ons och kom hem onskväll (igår) kl 00.00, så man kan säga att jag var lite trött, försov mig imorse när Cissi skulle komma hit och plugga, men men jag vakade iaf. Cissi är jättebrun, men det blir man efter en vecka i Tunisien, själv ser man ut som ett spöke med snorig näsa och irriterande hals...

Sambon iåkte idag morse till Lund, skulle på rundvandring på Lunds arkiv, han kommer inte hem förrän på lördag så det är väldigt ensamt och tråkigt här hemma, aldrig kul att vara själv när man är van att vara två...

Var på Maxi o handlade idag efter plugget, kom hem med lite mat o massa godis som ja ändå inte har orkat äta upp... Låg i soffan och tittade på gammla Ducktales avsnitt från gammla Disneydax, det var riktigt kul att se dem igen... Tog en timmes lur på soffan och senare en dusch. Sen ringde mamma och ville veta hur det gått i Sthlm... Sen var det att laga middag, sent typ vid 20 tiden... Sen så pratade ja me sambon och han var hos en polare och skulle titta på film. Själv såg jag filmen Belle epoque idag, den var faktiskt jättemysig, lite små lustig med verkligen en mysig spansk film...

Måste ringa tandläkaren imorgon!!!!!!!!!!!! Mental notering på det. Känns som om jag har flera hål och det känns lika bra att gå dit innan man får ont i hålen... Man skall bara orka...

Obligatorisk skola imorgon, startar 9.30 :S, tycker det är lite tidigt, men skall väll ta o gå o lägga mig snart så ja får nga timmars sömn innan man skall dit, hoppas bara ja inte ligger och hostar hela kvällen. Sen efter det obligatoriska skall ja, Cissi o Nina sitta och göra klart det sista på arbeten som skall in imorgon, wopido (not)... Men men det kan väl vara roligare o ha ngt att göra imorgon än att sitta hemma själv.... Sen skall man jobba på lördag, skall bli kul, men lite jobbigt nu när man inte varit där på ett bra tag, men det blir nog bara bra, hoppas på massor utav kunder :D

Ne, nu är det nog bedtime, kanske skall läsa en av mina 15 böcker som jag köpte på bokmässa i Gbg ;)

RSS 2.0