Bortspolad - min recension



Jag har dragit mig lite för att se Bortspolad för jag är inte jätteförtjust i gubbar som är "leranimerade". Men vilken tur att jag såg den, den är helt störtskön!!! Så mycket har jag nog inte skrattat åt en film på länge! Riktigt sköna karatärer och skön humor... Måste absolut ses!

Betyg: 5 av 5




Min granne Totoro - min recension



Jaha då har man äntligen fått sett Min granne Totoro som alla vill att man skall se... Och vad var detta att se??? Två ungar som bara springer runt och skriker så man får ont i öronen! Sen handlingen i sig tycker jag inte heller var så bra, ne jag är riktigt besviken på denna... Tumme ned... Jag får nog se om den någon dag, och hoppas då att den är bättre än vad den var första gången.

Betyg: 2 av 5




Marias älskare - min recension



Vet faktiskt inte riktigt vad jag skall säga om filmen Marias älskare, den är helt ok, men jag hade förväntat mig mer. Den lyser inte riktigt igenom, och ger mig inte heller den känslan att detta har hänt på rikitgt, så njae...

Betyg: 3 av 5




Dinosaurier - min recension



Jag kan inte förstå varför Dinosaurier från 2000 har fått så dåliga omdömen?! Den är ju helt ok. Tycker den levererar som en Disney film brukar göra, jag blir upprörd, jag blir ledsen och jag skrattar. Men visst det är en rätt mörk handling i filmen och det är väl inte så jättemånga ljusa stunder. Jag tycker inte heller att animeringen var så dålig, den är ju gjord 2000, sen är det inte heller pixar... Så jag vill faktiskt säga att detta är en bra film.

Betyg: 3 av 5




Good Will Hunting - min recension



Good Will Hunting är ett drama från 1997 med Matt Damon, Ben Affleck, Robin Williams och Stellan Skarsgård. Andra gången jag ser denna, första gången var nog när den kom ut på dvd, och det är flera årsedan. Film är väl helt ok, inte så mycket mer än det. Men jag är inte jätteförtjust i Damon och Affleck spelar en roll som inte alls passar honom, Skarsgård agerar inte bra i denna, den ända jag tycker om är Williams... Filmen får väl godkänt för det är en helt ok handling.

Betyg: 3 av 5




Mumien: Drakkejsarens grav - min recension



Mumien: Drakkejsarens grav är den tredje filmen i Mumien serien. Filmen är från 2008. här ser vi åter igen Brendan Fraser som Rick O'Connell. Filmens skurk spelas av Jet Li. Blev lite besviken på denna, de kunde gjort den mycket bättre, tagit till vara mer på den kinesiska historien. Den är väl godkänd, men knappt det, jämför jag denna med de två förra så håller denna inte alls samma klass, stör mig också på att de bytt ut skådespelaren från Evelyn, varför gör man inte bara en film utan den karaktären när personen inte vill spela rollen längre?

Betyg: 2 av 5




Mumien: Återkomsten - min recension



Mumien: Återkomsten från 2001 är film nummer två i Mumien serien. Jag tycker att denna är en ok uppföljare, dock inte lika bra som den första, men ändå... Det är fortfarande snygga effekter och Evelyns bror att riktigt rolig... Ok!

Betyg: 3 av 5




Mumien - min recension

Fick ett infall att jag bara var tvungen att se om Mumien filmerna, så jag traskade iväg och köpte dem... Vet faktiskt inte hur många gånger jag sett denna första filmen, men det är säker 3ggr eller så. Men nu när man såg alla 3 på raken så får man en liten annan uppfattning, och absolut är denna första filmen bäst av dem, även fast man ibland stör sig på Brendan Frasers dåliga skådespeleri, han duger bara som Djungel George. Men jag tycker faktiskt starkt om filmen...

Betyg: 4 av 5




Berättelsen om Narnia och Prins Caspian - min recension



Berättelsen om Narnia och Prins Caspian är uppföljaren till Häxan och lejonet. Är inte lika imponerad av denna som den första filmen... Handlingen är inte alls lika bra plus att jag stör mig otroligt mycket på karaktären Prins Caspian. Men det är ändå en film i Narnia anda, så de får såkalrt godkänt.

Betyg: 3 av 5




Berättelsen om Narnia och Häxan och Lejonet - min recension

Såg denna filmen när den kom ut på dvd för några årsedan och kände nu att jag var tvungen att se om den. Den är faktiskt bättre än vad jag kom ihåg, det är ett fantasy familjeäventyr som kanske mest är riktad år barn, men jag tycker absolut att den duger ändå.... Faktiskt lite impad...

Betyg: 4 av 5




Hellboy: The Golden army - min recension

Då när jag hade sett Hellboy 1 så var jag bara tvungen att ha tvåan också, så jag gick och köpte den med en gång på hemmakväll och då fick man med en lite snygg Hellboy figur. :) Men till filmen så tycker jag absolut att denna håller måttet med den första filmen. Snygga effekter, bra handling... Inte så mycket mer jag begär av en superhjälte film.

Betyg: 4 av 5




Hellboy - min recension

Jag har alltid dagit mig lite för att se denna filmen, tycker att den har verkat liiiite mesig, men så såg jag en trailer för den på hemmakväll.se och då kände ja, jag måste köpa den, så det gjorde jag... Och jag tycker att den var riktigt bra för att vara en superhjälte film, den skiljer sig också ifrån mängden av dessa filmerna, fokusen ligger inte direkt på att döda monster, utan fokusen ligger mer på Hellboy som karaktär... Fyra tummar upp för denna...

Betyg: 4 av 5




Night of the living dead - min recension



Nu så har man sett orginalet till alla zombifilmer - Night of the living dead från 1968 av George A. Romero... Jag är inte så imponerad av denna som jag trodde att jag skulle vara, visst den är riktigt snygg gjord och ihop klippt, men skådespelarna är riktiga B-skådisar... Ne, den får bara godkänt, men är glad att jag sett den... Och om ni kanske undrar varför jag har denna bilden så skall jag berätta att jag lägger endast upp bilder på de dvd:utgåvor jag eller min sambo äger, så i detta fall så finns Night of the living dead med i denna utgåvan.

Betyg: 3 av 5




Lost highway - min recension

Måste säga att detta var en helt fantastiskt bra skruvad film... Lynch lyckas skitbra med att hålla fast en vid tv:n. Musik valet är heltgrymt bra, och skiljer sig mycket från det man är van vid.. Vad säger ni om Rammstein och Marilyn Manson??!! Denna kommer jag absolut se igen, och då höjs säkert betyget... Vill inte besriva så mycket om filmen, för den är helt öppen för fritolkning... Men se den, förvänta er dock inte en film där allt läggs upp på ett fat.

Betyg: 4 av 5




Hustle - min recension

Jag tänkte när jag köpte Hustle från 1975 att, wow vilken cool film, med både Burt Reynolds och Catherine Deneuve i samma film... Men vilken dålig mix det var... Deneuve är hora och Reynolds är en svartsjuk polis... Låter det bra? Nej, jag tror inte det, riktigt besviken... Se den själva och bedöm.

Betyg: 1 av 5




Sängknoppar och kvastskaft - min recension



Sängknoppar och kvastskaft är en halv tecknad Disney film från 1971. Är ju som sagt helt uppslukad i Disneyfilmer och könde att jag var tvungen att köpa även denna. Såg aldrig den som barn så nu fick jag sett den. Och den är faktiskt riktigt rolig på sina ställen, men visst skriker den 70-tals barnfillm kring den, men den är ändå söt och helt godkänd...

Betyg: 3 av 5




Flash Gordon - min recension



Nu så fick min sambo övertalat mig till att se Flash Gordon...  Jag garvade när Flash spelade amerikans fotboll med de onda vakterna... Hahaha... Dock är Max von Sydow superond som kejsaren Ming... Ne det var faktiskt ingen hitt, men inte heller än 1:a iom att den roade mig faktiskt, så en 2:a får det nog bli...

Betyg: 2 av 5




Repulsion- min recension

En film av Polanski med Catherine Deneuve, faktiskt hennes genombrotts roll. Och det som höll mig fokuserad på filmen var tackvare Deneuves skådespeleri, och hennes förtrollande skönhet. Men filmen i sig, är rusktigt snyggt gjord, att den skärmde livet ur människorna på biografen när den kom kan jag förstå. Riktigt kuslig story...

Betyg: 4 av 5




Robocop - min recension



Robocop är en sci-fi/action från 1987. Satte sig ned och såg denna precis efter man sett The Naked lunch och så är det samma huvudrollsinnehavare i båda filmerna - vad är oddsen för det? Iaf så såg jag denna filmer efter månader av övertalning från min sambo, har inte riktigt tycket att det är en film som jag skulle tycka om, men faktiskt jag hade fel, för den var helt godkänd. Jag kan först varför så många har fastnat för den, och varför de gjorde flera uppföljare till den. Så en tumme upp...

Betyg: 3 av 5




The Naked lunch - min recension



Naked lunch, drama/ fantasy från 1991 av David Cronenberg. Ne, vad skall man säga om denna filmen... En surrialistisk, mörk film med talande skrivmaskiner... Den utspelar ju iof sig under drogpåverkan, men ändå... Helt sjuk film, men ändå bra.. Man måste nog se den själv för att bilda sig en uppfattning, och den måste nog ses flera gånger för att förstå den ytterliggare.

Betyg: 3 av 5




This property is condemned - min recension



Denna heter på svenska - Min kropp är fördömd, och jag kan säga att ja inte riktigt förstår den svenska titlen, men men... Filmen i sig var inte direkt någon hitt, såg den mest för att det är en Pollack film, Robert Redford är med, och även min sambos hjälte Charles Bronson. Men nej, trots dessa namn är var den inte mycket att hänga i granen, men den får ändå godkänt.

Betyg: 3 av 5




Ninotchka - min recension

Detta sägs vara den ända film som Greta Garbo skrattar i, hon har här lämnat sin dystra roll som hon oftats brukar spela. Men om man ser till film i sig, så är den rätt komisk, man sitter och småler, och de tre ryssarna är hur sköna som helst. Ne, detta kan ju inte annant än att bli bra.

Betyg: 4 av 5




Clue: Mordet är fritt - min recension



Clue: mordet är fritt är en lustig film som bygger på spelet Cluedo. Den är riktigt rolig, och det är garanterat Tim Currey som gör filmen till vad den är... Och vem är mördaren? Det kan man inte riktigt säga, för det finns 3 slut på filmen, så det är bara och välja ett som man tycker passar bäst. :) Den blir bara godkänd, men det är rätt bra för en film i denna genren.

Betyg: 3 av 5




Oh, vilket bröllop - min recension

Denna filmen var inte alls som jag tänkt mig när jag läste på fodralet, men den var riktigt konstig och bra. Det är ju en komedi, men det är en mer mörk humor tillskillnad mot vad det är i dagens filmer. Det går inte och säga så mycket mer, man får se den själva och bilda en uppfattning, för antingen så älskar man den eller hatar den.

Betyg: 4 av 5




Borta med vinden - min recension

Faktiskt första gången jag sett Borta med vinden, har väl dragit mig lite för det iom att den är så lång, men den tiden man la på att se filmen var den absolut värd... Det var riktigt sköna karaktärer (även fast man ibland tröttnar lite på Scarlett), snyggt filmat... Ne den var riktigt bra...

Betyg: 5 av 5




Örnnästet - min recension



Filmen Örnnästet har man ju hört så mycket om av alla olika människor, jag förväntade mig en jättebra krigsfilm, men jag kan säga att det inte infriades. Den var inte alls lika spännande som jag trodde, visst den var snygg kamerateknik och bra/mycket bra skådespeleri  av Clint Eastwood och Richard Burton men inte så mycket mer... Det får bara godkänt.

Betyg: 3 av 5




Cat O nine tails - min recension



De nio heta spåren som den heter på svenska... Detta är en helt ok Argento film, inte i samma klass som Tenebre eller Surpiria, men den är ändå bra, Argento har absoult inte grävt sin egen grav men denna filmen. Men som sagt den är bara godkänd i min bok.

Betyg: 3 av 5




Råttatouille - min recension

Hade inte så jättehöga förväntningar på denna, en råtta som skall vara kock, hur roligt låter det? Men den var faktiskt jättebra. Den har sina roliga studner, men jag skulle mer vilja säga att det är en drama -pixar-film, och inte en komedi. Men visst jag asgarvade när råttan skulle lära sig att styra killen... :D

Betyg: 4 av 5




Bilar - min recension

Blev faktiskt väldigt positivt överraskad av denna filmen, hade föreställningar om att den bara handlarde om coola bilar, och att den riktade sig till pojkar, men ack så fel jag hade. Den var faktiskt riktigt bra, tom på gränsen till en 5:a, men den måste ses om en gång till innan den kan få det betygt. Men absoult, se den!

Betyg: 4 av 5




RSS 2.0