Stepford wives - min recension



Stepford wives är en thiller från 1975, regisserad av Bryan Forbes. I huvudrollen som hemmafrun Joanna ser vi Katherine Ross. Filmen handlar om Joanna och hennes familj som flyttar från New York till Stepford. Alla som lever där verkar vara lite underliga. Den ända vettiga verkar vara hennes nyfunna vän Bobbie. De börjar misstänka att det är något fel på kvinnorna i Stepford, de verkar ändras, att de blir personer som älskar husarbete och sin familj mer än allt annat i världen. Joanna och Bobbie börjar misstänka att vattnet är förorenat och gör kvinnorna konstiga. Efter en resa som Bobbie gör med sin man kommer hon hem helt förändrad och Joanna blir misstänksam. Är det något fel på kvinnorna i Stepford? Och i så fall vad och vem är det som ligger bakom?

Detta är en riktigt välgjord 70-tals thriller. Andan och charmen i filmen är underbar. Och Katherine Ross är som en vacker tavla att titta på. Tempot i filmen är seget, men välgjort, man sitter hela tiden och förundras äver vad som är fel, de har lyckats utmärkt med att skapa spänning. Filmen hade kunnat vara lite kortare för att behålla spänningen på samma nivå genom hela filmen, men den är riktigt bra. Rekommenderas om man tycker om denna typen eller 70-tals filmer.

Betyg: 4 av 5




Kommentarer
Postat av: Johanna

Du är en av finalisterna i min "Veckans Blogg" tävling :) du bestämmer helt själv vad du vill göra för att få så många röster som möjligt. Lycka till!

2009-10-17 @ 12:20:20
URL: http://johannaaspelin.blogg.se/
Postat av: Anonym

Snygg design!

2009-10-17 @ 12:35:09
URL: http://tamejhart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0