Flickan - min recension



Flickan är ett svenskt drama från 2009. Filmen var nominerad i flera kategorier på Guldbaggegalan och gick där ifrån med en Guldbagge för bästa foto. Filmen utspelar sig 1981. En familj skall resa till Afrika för att under en sommar arbeta för Sida, bara några dagar innan de skall åka ringer Sida och berättar att deras dotter inte kan följa med för hon är för ung (10 år). Familjen får tag i flickans moster som skall komma och sitta barnvakt åt flickan under sommaren. När mostern kommer så blir det mer flickan som får vara barnvakt åt sig själv för mostern bara dricker och har fester. En dag åker mostern iväg med sin kille och säger att hon är tillbaka snart. Nu får flickan ta hans om sig själv, lite längre än vad som var planerat då mostern inte kommer tillbaka förräns någon dag innan föräldrarna kommer. Hur skall flickan kunna klara sig en hel sommar själv?

Hela filmen är en skildrig av ett barn liv genom ett barns ögon. Filmen är grymt hemsk och man hatar både föräldrarna och den oansvariga mostern. Filmen är väldigt intressant till en början, men mot slutet börjar filmen blir lite långtråkig. Skådespeleriet är riktigt bra, speciellt av Blanca Engström som spelar flickan. Filmens foto är nog det bästa jag har sett någonsin i en svensk film. Det är väldigt naturligt fast samtidigt magiskt/poetiskt. En mycket bra och sorlig film som inte riktigt når upp till en fyra, men är mycket sevärd.

Betyg: 3 av 5




Kommentarer
Postat av: Max Colliander

Såg filmen igår, har lite svårt för såna filmer där det inte alltid "händer så mycket" men tycker som du i det mesta. En sevärd film helt klart

2010-07-26 @ 15:19:52
URL: http://maxcolliander.blogg.se/
Postat av: linda

Jeg elsker denne her film! Så vidunderlig smuk og den er filmet fantastisk. Hun er uadmindelig dygtig skuespiller!

2010-11-15 @ 20:59:23
URL: http://www.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0