30/4 Dagens filmtips!

Nu så är det dags för dagens filmtips för fredagen den 30/4. Går inte så många toppfilmen, men en del som iaf håller måttet.

Tv4 Film:
19.35 Repmånad (1979)
Regi: Lasse Åberg & Peter Hald
Mitt Betyg: 3 av 5
Filmtipsets Betyg: 3 av 5
Imdb's Betyg: 6,2 av 10
Handling: Det är dags för repmånad för Jonsson och hans gamla lumparkompisar. Men de tar inte det hela speciellt allvarligt. I stället passar de på att ha riktigt kul. Jonsson blir intresserad av Bea som jobbar i markan, det han inte vet är att Bea egentligen är journalist och ska skriva om livet på luckan. Lumparkompisarna lyckas inte så bra på övningarna förutom när de ger sig iväg på en egen övning - till stadshotellet. Lasse Åbergs regidebut.
Min kommentar: En svensk klassisker som alla måste ha sett.

Tv4 Film:
21.00 Men in black (1997)
Regi: Barry Sonnenfeld
Mitt betyg: 3 av 5
Filmtipsets Betyg: 3 av 5
Imdb's Betyg: 7,0 av 10
Handling: De är den bäst bevarade hemligheten på Jorden. De är vår sista räddning mot universums avskum. De är tuffa män och går alltid klädda i svart. De är MiB, den topphemliga organisationen, som bekämpar alla rymdvarelser som infiltrerar Jorden. Nu skall agenterna K och J ut på ett uppdrag viktigare än något annat: De skall hitta en fruktansvärd utomjordisk terrorist som härjar på vår planet. Nu startar en kamp, om världen och mot klockan. De är råa. De är överlägsna. De är nästan överjordiskt coola.
Min kommentar: Nu är det flera årsedan jag såg denna och skulle behöva se om den för att ge ett rättvist betyg. Men filmen är bra och smårolig på sina ställen. För er som vill se uppföljaren till Men in black så går den kl. 22.40 idag på samma kanal, Tv4 Film.

Kanal 5:
21.30 Cinderella man (2005)
Regi: Ron Howard
Mitt betyg: ?
Filmtipsets Betyg: 5 av 5
Imdb's Betyg: 8,0 av 10
Handling: Handlar om boxningshjälten James J. Braddocks liv i depressionens USA. Man får följa Braddock från glansdagarna på 20-talet, genom hans hårda fall i samband med finanskraschen och sedan hans återkomst på 1930-talet.
Min kommentar: Har inte hunnit se denna filmen än, men den ligger i listan för filmer som skall ses. Tror att den är riktigt bra.

TV6:
22.00 Apornas planet (2001)
Regi: Tim Burton
Mitt betyg: 3 av 5
Filmtipsets Betyg: 2 av 5
Imdb's Betyg: 5,5 av 10
Handling: Apornas planet skildrar en upp och nedvänd värld - ett brutalt, primitivt ställe där aporna har makten och människorna rotar bland sopor för att överleva - jagade och förslavade av de tyranniska primaterna. Det plötsliga uppdykandet av en man, främmande för den rådande ordningen och opåverkad av förtrycket, utmanar Status Quo och sporrar till uppror och revolution. Detta är Tim Burtons moderna version av Apornas planet. Filmen bygger på den gamla förlagan, men är på de flesta punkter en helt ny film med nya inslag och nytt slut.
Min kommentar: Tycker inte att den är så jättedålig som många tycker, men det är inte heller någon topp film. En godkänd film som absolut kan ses om man är sugen.

Tv4+:
00.30 Almost famous (2000)
Regi: Cameron Crowe
Mitt betyg: 4 av 5
Filmtipsets Betyg: 4 av 5
Imdb's Betyg: 8,0 av 10
Handling: En 15-årig skoltidningsreporter får plötsligt chansen att följa med rockbandet Stillwater på turné och skriva om det för tidningen Rolling Stone.
Min kommentar: Längesedan jag såg denna, men vad jag kommer ihåg tyckte jag att denna var riktigt bra.

Kanal 5:
01.25: Full metal jacket (1987)
Regi: Stanley Kubrick
Mitt betyg: ?
Filmtipsets Betyg: 5 av 5
Imdb's Betyg: 8,4 av 10
Handling: En berättelse om Vietnamkriget och om den omänskliga process som förvandlar människor till tränade mördare. Joker, Animal Mother, Gomer Eightball, Cowboy och många fler, hamnar i ett helvete till militärläger, förnedrade av en högljudd D.I. Rå action, en kompromisslös story som tar oss från den grundläggande träningen till den mardrömslika krigsföringen i Hue City.
Min kommentar: En film som ligger högt upp i min lista över filmer som skall ses. Skall bara få köpt den på blu-ray.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0