Filmrecensioner jag inte hunnit med...

Hela helgen har jag inte sett en ända film, förutom Casino royal för 3:e gången, jag har nämligen varit hemma hos mina föräldrar. I fredags sova jag över hos mormor, i lördags var vi på julmarknad på Röda korset och sen var jag hemma hos föräldrarna, på söndag bakade vi lussebullar och i måndags åkte jag, mamma och mormor ned till H-stad och shoppade på stan och tog en fika. Igår så var jag hemma för jag var dålig och idag är idag... Så jag har inte hunnit se så många filmer, men några igår iaf och de kommer här:

  • Semi-pro
Ne, säger ja till denna filmen, jag förväntade mig mkt mer. Tycker annars om Ferrell men denna kändes töntigare än vad de brukar vara. Visst hade filmen sina slående skämt ibland, men det höll inte.

Betyg: 2 av 5




  • Damage
Denna var riktigt bra. Både Binoche och Irons gör jättebra rollprestationer. Det är en väldigt "sad" film, det händer heller inte jättemycket, men den är så väl spelad och regisserad. De intima scenerna är lite jobbiga att titta på, men det är bara för de spelas med en sådan intimitet och känsla. Men mycket bra film som man kan titta på om man är på rätt humör.

Betyg: 4 av 5




  • Proof
Helt godkänd dramafilm. Gwyneth gör en ypperligt bra rollprestation, tror till och med att det är den bästa som hon har gjort enligt mig. Gyllenhaal är inget annat än medioker, gör inget speciellt som lyfter hans roll. Hopkins gör en annorlund roll som är full av liv och stora dramatiska kroppsuttryck. Men ändå är det något i filmen som känns fle, som inte gör att den får högre betyg än godkänt, kan inte sätta fingret på det, men storyn skulle kunna utvecklas ändå mer.

Betyg: 3 av 5




  • The Stranger inside (The brave one)
Först och främst måste jag klargöra en sak, varför byter man en engelsk orginaltitel till en annan engelsk titel och inte en svensk? Filmen heter ju The Stranger inside här i Sverige, medan den engelska orginaltitlen är The brave one! Har aldrig förstått mig på när filmbolagen gör så. Btw så tycker jag faktiskt att den svensk/engelska titlen passar bättre på filmen än orginaltitlen. Till filmen då. Alltså jag blir sällan så arg när jag ser en film som jag blev när jag såg denna, under de 15 första minuterna så var jag så arg att sambon frågade om vi skulle byta film. Med andra ord är detta en film som berör. Visst tycker att filmen svänger upp och ned under handlingens gång, men det är en mycket stark film som väcker starka känslor. Sen gör Foster en superprestation! Man kan riktigt känna det som hennes karaktär känner, mycket bra!!!

Betyg: 4 av 5




  • Welcome to the dollhouse
Detta är en film likt The stranger inside som väcker känslor hos mig. Under hela filmens gång och speciellt under de första 20 minuterna så hade jag ont i hjärtat för Dawn, att vara så mobbad av skolkamrater och sen inte vara omtyckt av varken sin familj eller andra vuxna, usch säger jag bara. Filmen är bra på det sättet att det som sagt väcker känslor, men också att det är ingen klassisk Hollywood-handling med ett lyckligt slut och Dawn blir populäraste tjejen på skolan, nej, utan det känns som att man bara får en glimt i hur hennes liv ser ut, hennes vardag. Men denna är verkligen bra, men tror också att den kan väcka fram minnen för personer som inte hade det lätt i skolan.

Betyg: 4 av 5





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0